Pretraga

Uspjeh mladih poduzetnika vraća nadu

A- A+

osijek031.com

Dok je cijela država žrtva alarmantno loše političke prakse i ekonomske krize, neki se ne predaju. Mali poduzetnici unatoč lošem stanju i nesređenoj tržišnoj sceni uspjevaju ostvariti izuzetno dobre rezultate na međunarodnom tržištu. Riječ je o projektu Farmeron iza kojeg stoji osam IT osječkih stručnjaka.

Prepoznao ih je poznati američki fond 500startups

Mladi Osječani razvili su aplikaciju za praćenje i analizu učinkovitosti u poljoprivredi – točnije – stočarstvu. U svojoj potrazi za kapitalom nisu ostali nezamijećeni. Njihov rad  uočio je i nagradio poznati američki fond 500startups koji ulaže novce i mentorstvo u startup projekte.  

Uz njihovu pomoć, još prošle godine troje od ovih osmero mladih stručnjaka uspjelo je otići u Mountain View u Sicilijsku Dolinu gdje se, između ostalog, nalazi i sjedište Google-a. U međuvremenu se sav njihov trud mogao iščitati i iz izvanrednih rezultata. Neprospavane neći, tipkanje i neprestano gledanje u monitor urodili su plodom!

Naime, platforma Farmeron počela se koristiti na 450 farmi u 14 različitih zemalja iako se proizvod još uvijek nalazi u svojoj razvojnoj fazi.

U Farmeron investirali 1,4 milijuna dolara

Ulaganje u mlade ljudske resurse tu nije stalo. U Farmeron se, naime, investiralo 1,4 milijuna dolara od strane investicijskih fondova NextView Ventures iz Bostona te CoftTechVC iz Sicilijske doline.

Može se reći da su dobili što su svojim trudom i zaslužili, ali i mnogo više. Ono što je za njih najvažnije jest činjenica da su im otvoreni putevi za zapošljavanje u Osijeku i Sicilijskoj dolini.

– Farmeron predstavlja jedinstvenu i neiskorištenu priliku za razvoj software-as-a-service (SaaS) riješenja. Posebice uzimajući u obzir činjenicu da preko 164 milijuna farmi širom svijeta ima pristup internetu i da proizvodnja poljoprivrednih proizvoda mora biti što efikasnija kako bi se zadovoljile potrebe čovječanstva, ovom je prilikom izjavio Lee Hower iz NextView Venturesa.

Na temelju ove izjave može se zaključiti kako su ovi mladi poduzetnici došli do jedne revolucionarne ideje koja će za cijeli svijet biti od velikog značaja.

Partnerstvo s Neelsen Agrar GmbH

Partnerstvo koje su mladi Osječani nedavno ostvarili s Neelsen Agrar GmbH, jednim od vodećih svjetskih pružatelja logističke potpore poljoprivrednim proizvođačima, za njih znači puno – jamči im ulazak na tržište 30-ak zemalja u kojima Neelsen Agrar djeluje.

U ovom svijetu danas svatko se snalazi za sebe, a ako si inovativna, kreativna i poduzetna mlada osoba, uz dobru volju uspjeh je zagarantiran.