Pretraga

Hrvatska aplikacija na CNN-ovoj listi najluđih

A- A+

Farmeron je aplikacija za praćenje i analizu učinkovitosti u stočarstvu.  Aplikaciju je izradilo osam osječkih IT stručnjaka koju je prepoznalo nekoliko vodećih svjetkih farmi. Osim što su Osječani ponosni na svoj uspjeh, CNN je Farmeron uvrstio među sedam najluđih stvari povezanih na internetu, prenosi CNN.

Osam Osječana koji su izradili Farmeron pomogli su brojnim svjetskim farmerima u njihovu poslu. CNN je uvrstio ovu neobičnu aplikaciju za praćenje i analizu učinkovitosti u stočarstvu na svoj popis od sedam najluđih stvari povezanih na internet.

www.behance.net

Izdvojeni članak

Uspjeh mladih poduzetnika vraća nadu

Matija Kopić, osnivač tvrtke u kojoj je Farmeron nastao, odlučio se na razvoj ove aplikacije kad je shvatio kako je ocu teško pratiti koliko mlijeka proizvode njegove krave. – Biti farmer je posao, a Farmeron pomaže staviti taj posao u fokus u realnom vremenu, izjavio je za CNN.

Na CNN-ovoj listi našle su se i rasplesane igračke, biljke spojene na internet, spremnici za tablete koji prate uzimate li uredno svoju terapiju, božićno drvce koje se veseli novom komentaru ili e-mailu, on-line kanalizacijski sustav New Yorka te dječje pelene koje roditeljima same javljaju kad ih je potrebno promijeniti.