Pretraga

Uvijek u najgorem trenutku: Kako se brzinski riješiti prištića?

A- A+

Malo koja stvar se može opisati toliko traumatičnom koliko prištić u kriznom trenutku. Kad kažemo kriznom trenutku, mislimo na bilo koju situaciju u kojoj vam treba čist ten – promocija, dejt, odlazak na koncert, razgovor za posao… Realno, svaka situacija je situacija u kojoj vam treba čist ten. I što onda?

foto: Pexels; Polina Kovaleva

Riješiti se prištića jest dug proces koji ne možete riješiti u jedan dan. Najčešće je u pitanju promjena životnog stila: od toga da morate promijeniti prehranu, početi piti više vode i spavati osam sati dnevno. Barem za početak, i nadati se da se u tome krije rješenje vaših problema, a ne u nečemu još gorem.

I zato kada vam bubuljica iskoči dan prije, ili na sam dan stresnog eventa (a to se često dogodi upravo zbog tog stresa), ne možete to brzinski riješiti. A jednostavno morate, nije da imate pet radnih dana na raspolaganju. Stoga, vrijeme je za posegnuti za onim ‘najgorim’ rješenjima, koja će vam pomoći da riješite samo posljedicu – ne uzrok.

Postoji nekoliko ‘trikova’ kojima se može poslužiti, a da u većini slučajeva zaista uspijevaju pomoći. Ono što sasvim sigurno neće pomoći jest da krenete stiskati prištić. Tako ćete samo pogoršati situaciju i napraviti kaos na licu, koji će kasnije biti nemoguće prikriti, pa čak i sa šminkom. Eto što vam može pomoći!

Izdvojeni članak

Nije bitno samo što nanosite na svoje lice, već i kako: Radite li masažu lica?

Zubna pasta

Iako djeluje pomalo čudno namazati prištić zubnom pastom, to je vjerojatno najbolja stvar koju možete napraviti. Zubnu pastu sasvim sigurno imate doma, pa možete uvijek računati na ovu opciju. Idealno je ako nađete prištić dan prije, pa samo u svoju skin-care rutinu ubacite i ovaj korak.

Na prištić nemojte staviti kremu niti bilo što drugo, već samo stavite malo deblji sloj zubne paste. Naravno, ako je u blizini očiju, pripazite na to da vam pasta ne uđe u oko…Moguće je da ćete malo zasuziti i onda kada stavite pastu na lice, no ako vam ne izađe neka ozbiljnija iritacija, ne trebate se zabrinuti.

Prištić vam neće magično nestati, ali će se preko noći osušiti. To znači da će se vrlo vjerojatno smanjiti veličine bubuljice i da neće biti toliko crveno. Moguće je da ćete onda dan nakon doći u napast istisnuti prištić: ali nemojte! Samo ćete si napraviti veći kaos, jednostavno pustite, pa onda eventualno prije spavanja vidite može li se situacija u potpunosti riješiti.

Alkohol

Alkohol će djelovati slično kao i zubna pasta, samo će još više isušiti – to bi moglo loše završiti ako i inače imate suhu kožu. Suha koža i prištići su vjerojatno najgora stvar zato što ne možete dodatno isušiti kožu, pogotovo ako želite da prištić u nekom trenutku i izađe. Ali, ako vas ne more te muke, onda se slobodno možete poslužiti alkoholom.

Dovoljno je samo natapkati malo alkohola i pustiti da dalje ispari. Također, nanosite direktno na prištić, inače neće biti toliko djelotvorno. Možete se poslužiti i nekim alkoholom koji nije onaj iz ljekarne, kao što je rakija čest odabir, ali imajte uvijek na umu da rakija ima miris… Ako vam ne smeta, slobodno se poslužite!

Led

Prve dvije opcije su bile prijedlog u situacijama kada imate nekoliko sati mira i nade da popravite situaciju: idealno kada je u pitanju cijela noć. Ali, često se dogodi da prištić bukne ujutro, a vi morate za dva sata ići dalje. Upravo u tim situacijama, potrebno je brzo reagirati. Zato vam predlažemo da se poslužite ledom.

Uzmite kockicu leda i samo ju neko vrijeme držite na prištiću. Nemojte pretjerati i obavezno držite kockicu u nekakvoj kuhinjskoj krpi/ručniku kako biste mogli to izvesti kako treba. Nije loša ideja niti uvijek imati žlicu u ledenici, kako biste mogli smanjiti podočnjake, a i reagirati u ovakvim situacijama.

Korektor

Na kraju krajeva, ne možete zaboraviti najbitniji korak: nanijeti korektor. Samo pripazite da dobro ‘izblendate’ okolo, kako ne bi umjesto crvene bubuljice imali žutu bubuljicu. Nemojte pretjerati s količinom korektora kako ne bi samo povećali bubuljicu. I naravno, pazite da imate korektor u nijansi koja vam odgovara.