Pretraga

Vatikan se opet okomio na film

A- A+

Vatikan se svaki put oglasi kad im ne odgovara radnja nekog filma. Burno su reagirali na filmove ‘Avatar’ i ‘The Da Vinci Code’, a sad su se okomili na Ridleya Scotta, tvorca nove verzije filma ‘Prometheus’.

Vatikan se u svom glasilu L’Osservatore Romano okomio na Ridleya Scotta koji je režirao film ‘Prometheus.’ Navode kako ih je najviše naljutila radnja koja se kosi s kršćanskim vjerovanjem. 

Junaci filma otkrivaju kako su prije više milijuna godina ljudsku vrstu stvorili izvanzemaljci, što je protivno teoriji o nastanku svijeta koju zagovara Biblija.

stephen-leslie-france.blogspot.com

– Hrđava je to ideja da se izazivaju Bogovi, piše L’Osservatore, dodajući kako ‘Prometheus’ nezgrapno barata osjetljivim pitanjima koja proizilaze iz vječite borbe dobra i zla u pokušaju da pronikne u tajnu besmrtnosti.

Ovo nije jedini sučaj kada se Vatikan bunio oko radnje nekog filma. Prije dvije godine na meti je bio James Cameron jer njegov ‘Avatar’ nije imao pravih ljudskih emocija.

Reakcije oko ‘The Da Vinci Code’ nisu bile najbolje pa su svi očekivali kako će isti slučaj biti i s ‘Angels and Demons’. Vatikan je, ipak, bio suzdržan oko filma te su poručili kako je riječ o ‘dvosatnoj bezazlenoj zabavi koja, osim uobičajenih stereotipa, ima malo toga zajedničkog s misterijom kršćanstva’.