Pretraga

Veliki uspjeh: Hrvatski student oborio svjetski rekord u boćanju

A- A+

Dvadesetogodišnji Luka Gašpar pogodio je 49 boća iz 49 pokušaja na državnom seniorskom prvenstvu, održanom u Rijeci prošloga tjedna. Svjetska boćarska federacija sada je potvrdila kako je student zagrebačkog Prometnog fakulteta time oborio i svjetski rekord u brzinskom izbijanju do 23 godine.

Student Luka Gašpar na stranicama Svjetske boćarske federacije | screenshot

– Na seniorskom prvenstvu Hrvatske održanom 24. i 25. listopada 2020. u Rijeci, naš student prve godine preddiplomskog studija Promet Luka Gašpar, osvojio je dvije srebrne medalje, jednu u paru, a drugu u brzinskom izbijanju te oborio mlađe seniorski svjetski rekord u brzinskom izbijanju u boćanju, pohvalili su se s Pravog fakulteta.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Fakultet prometnih znanosti (@fakultet_prometnih_znanosti)

Gašpar je u brzinskom izbijanju do 23 godine tako što je pogodio 49 boća iz 49 pokušaja na državnom seniorskom prvenstvu, koje se održalo u Rijeci.

– 20-godišnji Pločanin, koji danas nastupa za zagrebački Zrinjevac, bio je nepogrešiv u borbi za finale. Suci su odmah na zapisnik natjecanja napisali – novi hrvatski rekord za igrače do 23 godine, a Hrvatski boćarski savez poslao je upit na adresu krovne svjetske boćarske organizacije: Je li 49/49 ujedno i svjetski rekord za igrače do 23 godine?, opisuje tijek natjeanja i proceduru proglašenja Dubrovački vjesnik.

A potom je i stigla potvrda. Luka Gašpar je novi svjetski rekorder za igrače do 23 godine u disciplini brzinsko izbijanje.

– Čestitamo kolegi na iznimnom uspjehu, u kojem je nadmašio ni manje ni više nego sve druge u povijesti svjetskog boćanja u uzrastu do 23 godine!, poručuju sa zagrebačkog Prometa, a naša se redakcija pridružuje čestitkama.