Pretraga

Kada živiš u malom mjestu i trebaš kupiti kondome: ‘Dajte mi zapakirajte, to je frendici za Božić’

A- A+

Život u malom mjestu ima mnogo prednosti, ali ima i dosta mana. Jedna od tih mana je kada ti trebaju kondomi, a sve tete u trgovinama znaju tvoje roditelje i najmanje što želim jest to da one znaju što ja radim u svoje privatno vrijeme. Kako bih izbjegla tu neugodnost da cijelo mjesto zna da sam si kupila kondome, na pamet mi je pala ideja – reći ću da mi zamota kondome za poklon frendici za Božić.

Foto: Pixabay

Bila sam tada četvrti razred srednje i živjela sam u malom mjestu koji nije imao trgovinu na svakom ćošku, a u svakim trgovinama koje su postojale sve ‘tete’ su znale moje roditelje kao i baku u djeda, a bogme i užu rodbinu. Iako mi nikada nije bilo neugodno kupovati kondome zato što sam žensko, već sam to smatrala vlastitom odgovornošću za zdravlje, nije mi bilo nimalo ugodna pomisao da samo tako kupim kondome i da onda moji saznaju za to kada budu idući dan došli po kruh i mlijeko.

Kupnja kondoma u malom mjestu gdje ti sve tete u trgovinama znaju roditelje je poprilično neugodno iskustvo

Kao 18-godišnjoj maturantici ideja koja mi je tada pala napamet činila se briljantnom pa čak i toliko dobrom da nitko neće povezati da su to kondomi za mene i mog dečka. Možda bi taj moj mali trik i upalio da me nije odala moja vidljivo crvena i znojna faca kada sam došla na blagajnu.

– Dajte mi zapakirajte, to je frendici poklon za Božić, rekla sam samouvjereno koliko sam mogla.

Blagajnica me gledala nekoliko sekundi bez riječi, iako su se te sekunde činile kao sati neugodne tišine. Kada me pitala želim li stvarno to zapakirati, glas mi je već počeo drhtati.

– Da, da, to je naša fora za Božić tako se nas dvije zezamo, pokušala sam objasniti.

Izdvojeni članak

U velikoj europskoj zemlji mladi između 18. i 25. dobivaju pravo na besplatne kondome

Iduću put me na blagajni dočekala moja susjeda

Pogled blagajnice koja si je s mojom mamom na ‘ti’ me odmjerio koliko sam dugačka i široka. Na kraju mi je ipak zamotala kondome u ukrasni božićni papir dok sam ja stajala sa strane i gledala kako to njoj dobro ide. Pobjedonosno sam izašla iz trgovine sa zamotanim kondomima u ruci, a onda sam se pogledala u izlog i shvatila kako moje lice izuzetno loše laže i da je blagajnica shvatila što sam napravila ili što sam barem pokušala napraviti.

Iako život u malom mjestu ima svoje prednosti poput toga da nema gužvi, sve ti je na dohvat ruke i na par koraka, škola ti je blizu kuće, svi prijatelji su žive blizu tebe i svi svakoga znaju. Ovo zadnje je ujedno i mana, a jesu li moji saznali za moju prvu kupnju kondoma u životu, nikada nisam saznala. Ako nisu tada, saznali su sigurno kada smo dečko i ja zajedno kupovali kondome, a na blagajni nas je dočekala moja susjeda iako smo kondome probali ‘zakamuflirati’ s kupnjom hrpe slatkiša i grickalica.