Pretraga

Video: Lana Jurčević u novom spotu poput ‘Alise u zemlji čudesa’

A- A+

Pjevačica Lana Jurčević objavila je novi spot za pjesmu La La Land koja se nalazi na njenom posljednjem nosaču zvuka ‘Pobjede i porazi’. Ljeto je već na pragu, a ova melodična pjesma mogla bi zaraziti slušateljstvo. Konstrukcija ‘la la land’ u svijetu se koristi za nekog tko živi u svijetu mašte ili jednostavno u svom svijetu. Prema Laninim riječima nadimak joj je La La, tako da se sve ukupno dobro poklopilo. Upravo s pjesmom La La Land, pjevačica će nastupiti na CMC festivalu, koji se 15. i 16. lipnja održava u Vodicama.

Fotografija sa snimanja spota za pjesmu ‘La La Land’

Spot za pjesmu La La Land s posljednjeg albuma Lane Jurčević ‘Pobjede i porazi‘, objavljen je u nedjelju, a u skladu je sa značenjem pjesme. Naime izraz ‘la la land’ izraz je za neozbiljno ili maštovito stanje uma ili osobu koja je u svom svijetu. Osim toga pjevačica dodaje kako joj je nadimak La La, pa i to daje dodatni značaj pjesmi. Za razliku od nekih prethodnih spotova u kojima je pjevačica angažirala renomirana glumačka imena, ovaj se put odlučila za snimanje u krugu fanova. Osim raznobojnih kreacija u koje je pjevačica odjevena u spotu, Lana je za potrebe snimanja prvi put obojila kosu u plavo.

Izdvojeni članak

Mlada dizajnerica kreira unikatan nakit i odjeću

‘Prije dvije godine sam napisala ovu pjesmu i imam dobar predosjećaj za nju’

Lana je više puta nastupala s pjesmom La La Land, a njome će se predstaviti i na CMC festivalu u Vodicama, koji se održava 15. i 16. lipnja. Već u samom nastanku, zagrebačka pjevačica je imala planove za ovu pjesmu.

– Kad sam prije dvije godine napisala tu pjesmu, znala sam da je želim imati na albumu i da bude singl, jer sam znala koju mi kreativnu slobodu može dati. Imam dobar predosjećaj za nju, a hoće li postati hit, pokazat će vrijeme, govori Lana.

Nemoguće je bilo ne primijetiti veliki odmak u stilu koji je u ovom spotu Lana napravila u odnosu na svoje prethodne radove, koji su bili ozbiljniji i po glazbenoj tematici, ali i svakako i stilu odijevanja.

– Styling su radile cure iz Vintage Faith-a, prerađuju vintage odjeću u super moderne i cool komade. Odlučila sam i postati plavuša i prvi put u životu se pofarbati. Mislim da je dobro eksperimentirati i mijenjati se, pogotovo kad se bavite glazbom i show businessom u kojem su promjene, pa čak ponekad i one neočekivane, čudne, makar i loše, zanimljive, objašnjava Lana.

Dodaje i da u ostatku vremena voli jednostavan i udoban stil odijevanja, iako je sve više okružena sa zaljubljenicima u modu, pa polako prelazi i na nju.

Izdvojeni članak

Dino Jelušić: Od slatkog klinca do metalca

‘Zaželjela sam se festivalske pozornice’

Lana Jurčević prvi svoj sljedeći nastup imat će na spomenutom festivalu u Vodicama, a od turneje ništa prije jeseni.

– Prva stanica su Vodice, gdje idem na CMC festival. Malo sam se već iskreno i zaželjela festivalske pozornice i mislim da će biti super. Pripremamo i nastup, ponovno nam se ideje skupljaju, okupila sam novu ekipu suradnika i svatko daje doprinos na svoj način. Turneju svakako imamo na umu, ali ne još, nego od jeseni na dalje, obrazlaže Lana svoje kratkoročne i dugoročne planove.

Komentirala je i odmak od glazbenog izričaja u odnosu na dvije prethodne pjesme koje su osvanule i na spotu.

– Dvije posljednje pjesme koje su bile prilično teške, a za ovo vrijeme pred ljeto, a i generalno mi se čini, ljudi dišu drugačije i žele melodične, brze pjesme koje će ih zabaviti i opustiti, zaključuje Lana.