Pretraga

[VIDEO] Je li ovo najmanji broj koševa u utakmici ikada? Zagrebačke studentice se pobrinule za rekordno nizak učinak

A- A+

Prvo kolo Sveučilišne košarkaške lige za studentice u Zagrebu, ostat će upamćeno po nevjerojatnm rezultatu, odnosno broju poena koje su upisale studentice Medicinskog fakulteta. Naime, u četiri četvrtine od po osam minuta, one se uspjele zabilježiti svega 13 poena te su od PBF-a na kraju izgubile 48 razlike (13 – 61). Teško je uspoređivati kruške i jabuke, ali u ovom slučaju je moguće pa tako recimo da je primjerice u prvom kolu Sveučilišne futsal lige za muškarce, Ekonomski je fakultet u goropadnoj demonstraciji sile, zabio 17 golova Učiteljima, primivši pri tome dva.

Detalj s duela PBF-a i Medicinskog fakulteta / Screenshot: Facebook

Od konačnog rezultata u košarkaškom duelu PBF-a i Medicine, frampantniji je samo možda učinak Medicinarki na poluvremenu, koji je bio tek četiri poena, na prema PBF-ovih 31.

Lako je navijati za Golden State, pokušajte biti navijač košarkašica Medicine

No, nećemo se sada, kako biste možda očekivali, rugati košarkašicama Medicinskog fakulteta, nego ćemo naprotiv, pozvati djevojke na ustrajnost, a njihove fakultetske kolege da ih podrže u daljnjim utakmicama.

Izdvojeni članak

Za smijeh ili plač: Košarkaške juniorke Rusije i Španjolske napravile nikad viđenu blamažu

Jer lako je navijati za šampionke, ali cool je i teško biti uz svoje i kad gube i kad tuku. Pa makar tuku puno rjeđe ili nikada.

Ako vam i dalje nije jasno, kakvu ideju promičemo, objasnit ćemo to primjerom starim 20 godina.

Godinu uoči Svjetskog nogometnog prvenstva u Francuskoj, kojeg se cijela nacija rado sjeća, kružila je reklama, koja je promicala ideju da ‘i mali zaslužuju podršku, premda rezultatima i ne uveseljavaju često svoje pristaše’.

Tako je glavna krilatica te reklame bila – ‘lako je navijati za Brazil, pokušajte biti navijač Cipra’, a u pozadini ove poruke, bila je fotografija razočaranih, ali ponosnih navijača Cipra, odnosno navijača nogometne reprezentacije koja se do tada, ali ni do danas nije uspjela plasirati ni na jedno veliko natjecanje.

Mi se nadamo da će košarkašice Medicine u idućoj utakmici ubaciti barem 26 poena, a mi ćemo ih svakako pratiti u tom nastojanju.

Neki novi klinci: U futsalu na startu stradali prvak i viceprvak

Osim neobičnih rezultata na košarkaškim terenima, zanimljivo je ovaj vikend bilo i u Martinovci, gdje se po tradiciji igra zagrebačka Sveučilišna futsal liga. U subotu su se igrali dvoboji u muškoj kategoriji te su odmah u prvom kolu zabilježena dva velika iznenađenja.

Izdvojeni članak

U dramatičnoj završnici, odlučen prvak Sveučilišne futsal lige

Aktualni sveučilišni prvak VERN, koji je aktualni sveučilišni prvak, i ekipa koja je u posljednjih četiri godine izgubila tek nekoliko utakmica, poražena je s 5-0, od novaka u ligi, ekipe VŠ Edward Bernays!

Potonji tim je čini se vrlo ozbiljno shvatio svoj nastup u futsal natjecanju pa je tako na trenersku poziciju angažirao istaknuto ime hrvatske futsal scene Kujtima Morinu, dok je za voditelja Centra za sport postavio Dinu Bartolucija, također poznatog haklera sa sveučilišne, ali i zagrebačke futsal scene. Kada uz sve to pogledamo sastav VŠ Edward Bernays, predvođen Mislavom Banekom, pobjeda od 5-0 nad VERN-om, više se i ne čini takvim iznenađenjem.

Smjene generacija su iz očitih razloga učestala pojava u fakultetskim momčadima pa je jedna takva naplatila svoje i prošlogodišnjem viceprvaku FER-u. Njih je u prvom kolu 4-3 svladao PMF, koji od prošle godine ima dobre rezultate, o čemu svjedoči podatak da su sezonu okončali bez poraza, ispadanjem u osmini finala nakon izvođenja penala.

Od ostalih zanimljivosti, već smo izdvojili veliku pobjedu Ekonomije nad Učiteljima 17-2.

U linku pogledajte sve rezultate prvog kola.

https://www.facebook.com/unisportzg/posts/1883021021740341