Pretraga

[VIDEO] Pokušajte naći dečke u razredu!

A- A+

Japanski proizvođač kozmetike Shiseido objavio je vrlo zanimljivu reklamu na YouTubeu. Iako na početku djeluje kao jedna sasvim obična reklama koja za cilj ima prodati šminku srednjoškolkama, kraj je vrlo zanimljiv. Što je sumnjivo kod ovih srednjoškolki?

Youtube | srednja hr

SPOILER ALERT- Svi su dečki.

U videu imena ‘Srednjoškolka?’ kamera putuje običnom učionicom, punom srednjoškolki u uniformama. Curke se smješkaju, rješavaju zadatke na ploči a jedna čak svira gitaru. Rekli bismo da se radi o uobičajenoj situaciji u bilokojoj učionici u svijetu ( Ok minus gitara plus profesor).

Kamera tako uz nježnu glazbu prolazi učionicom i zaustavlja se na knjižici u rukama jedne od učenica u kojoj piše ‘Jeste li primijetili dečke u učionici?’. Da znate japanski, vjerojatno biste pomislili, ‘Pa naravno da ne, sve su cure, jesu ludi ovi Japanci’. I dok vi to razmišljate kamera se odvrti i ispostavi se da su sve te curice u uniformama zapravo dečki našminkani Shiseido šminkom.

Bilo da se radi samo o reklami, ili se pokušalo ukazati na rodnu fluidnost, video je uspio pogoditi zlatnu viralnu žicu i umjesto da ostane rendom reklama za japansku kozmetiku, u samo tjedan dana pogledalo ga je više od tri milijuna ljudi!

Pogledajte ga i vi!