Pretraga

Učenici i studenti, ovo je natječaj za vas: Pošaljite fotografiju ili video i osvojite 500 eura

A- A+

Otvoren je još jedan natječaj ‘Hrvatska očima mladih’ u kojem Središnji državni ured za demografiju i mlade za najbolju fotografiju ili video mladima daje novčane nagrade. Prva nagrada tako iznosi 500 eura, a mogu se prijaviti svi učenici i redovni studenti od 15 do 30 godina. Važno je samo da fotografija ili videozapis budu povezani sa zelenim vještinama mladih.

fotoaparat

Fotoaparat | foto: Pexels; Ana M.

Ako volite fotografirati ili snimati videozapise, natječaj ‘Hrvatska očima mladih’ u 2023. godini svakako je za vas. Središnji državni ured za demografiju i mlade nagrađuje najbolju fotografiju ili video učenika i studenata od 15 do 30 godina koji će odražavati ovogodišnju temu Međunarodnog dana mladih.

– Organizacija ujedinjenih naroda (UN) odredila je kao temu međunarodnog dana mladih 2023. godine  – Zelene vještine mladih: Ususret održivom svijetu. Europska komisija je 2023. godinu proglasila Europskom godinom vještina. U kontekstu zelene i digitalne tranzicije, nužno je omogućiti mladima sva potrebna osposobljavanja i usavršavanja kako bi se uspješno nosili s promjenama i aktivno sudjelovali u kreiranju suvremene, održive budućnosti, navodi Središnji državni ured.

Izdvojeni članak
Prava vrećica zagrebački studenti FER-a mobilna aplikacija

Studenti FER-a osmislili fora aplikaciju: Fotografirate predmet, a ona kaže u koji ga otpad treba odložiti

Fotografije ili videozapisi ne smiju biti ranije objavljeni, a svaki natjecatelj smije prijaviti ili jednu fotografiju ili jedan videozapis. Središnji državni ured preporučuje da videozapis ne traje dulje od minutu. Nagrada se dodjeljuje u dvije kategorije – za fotografiju i za videozapis. Prva nagrada u obje je kategorije 500 eura, druga 200 eura, a treća 100 eura. Povjerenstvo će se pri ocjenjivanju radova voditi kreativnošću u izboru motiva autora i ukupnim dojmom prikaza ideje.

Fotografiju ili videozapis koji su povezani sa zelenim vještinama redovni učenici i redovni studenti od 15 do 30 godina mogu prijaviti do 12. rujna na e-mail [email protected]. Uz fotografiju ili videozapis potrebno je priložiti obrazac prijave te potvrdu o statusu redovnog učenika ili studenta ovjerenu od škole ili fakulteta. Cijeli natječaj i potrebne obrasce pronađite u dokumentu ispod. Ako vam on nije vidljiv, osvježite stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab