Pretraga

[VIDEO] Srednjoškolke iz Zagreba napravile spot za novu Adastrinu pjesmu

A- A+

Pred nekoliko je dana izašao novi spot za Adastrinu pjesmu ‘Čuo sam da pričaju’. Pjesma je dio njihova trećeg studijskog albuma ‘Katarza’, a tekst je napisao Jerko Marić. Uznemirujući spot za ovu pjesmu osmislile su i snimile učenice drugog razreda Graditeljsko-tehničke škole u Zagrebu.

Screenshot: YouTube

Pjesma je, kaže Jerko, nastala tako da je zamišljao kako trebala izgledati idealna ljubav i poručuje da ne treba gubiti nadu za pravu ljubav. Spot prikazuje da postoje zdrave veze, ali i da mnoge veze mogu krenuti u potpuno krivom i tragičnom smjeru.

‘Nasilje nad ženama nije dovoljno ozbiljno shvaćeno’

Da obiteljsko nasilje, nasilje među mladima i nasilje među ženama ne smijemo prešućivati i zatvarati oči pred njim, prepoznale su i učenice Graditeljsko-tehničke škole u Zagrebu koje su napisale scenarij za spot Adastrine pjesme ‘Čuo sam da pričaju’. Sve je krenulo od koncerta Adastre koji je održan u školi. Učenice škole su dan nakon koncerta napravile uradak na temu ‘Protiv nasilja među mladima’.

– Ideja je nastala kada smo morali obraditi tu temu nasilja. Odlučile smo se za nasilje nad ženama jer smatramo da ta vrsta nasilje nije dovoljno ozbiljno shvaćena, rekla nam je jedna od scenaristica spota i glumica u istom, Anna Maria.

Frontmenu grupe Adastra, Jeronimu Mariću se nijhov uradak svidio, te im se javio za suradnju.

– Kada sam vidio kratki filmić ponudio sam im da naprave kompletni scenarij za naš novi spot i one su vrlo rado prihvatile izazov. Sve je ispalo fantastično, rekao je Jerko Marić, a piše u opisu videa na YouTube kanalu Croatie Records.

Scenarij spota potpisuju učenice Anna Maria Rossi, Ivana Ričko, koje i glume u spotu te Dorotea Oštarčević i Karla Požarić, a za režiju i montažu pobrinuo se sam pjevač.

Izdvojeni članak

15-godišnja djevojčica stvorila aplikaciju koja zaustavlja internetsko nasilje

Ministarstvo socijalne politike i mladih podržalo spot

Njihov trud prepoznalo je i Ministarstvo socijalne politike i mladih te je odlučilo poduprijeti spot Adastre.

– Cijenimo Vaš trud koji ulažete u osmišljavanje aktivnosti u svrhu zaštite prava i interesa djece i mladih, kao i aktivnosti koje provodite s ciljem osvještavanja javnosti o važnosti borbe protiv svih oblika nasilja, pišu iz Ministarstva socijalne politike i mladih grupi Adastra.

Dodaju kako dosadašnje aktivnosti grupe Adastra u vidu održavanja prosvjednih koncerata protiv nasilja među mladima predstavljaju hvalevrijedne inicijative koje su iznimno potrebne za djecu, mlade, roditelje, kao i za društvo u cjelini.

– Slijedom navedenog te uvažavajući edukativni sadržaj novog spota grupe Adastra za pjesmu ‘Čuo sam da pričaju’ koji je sadržajno usmjeren prvenstveno prevenciji nasilja u mladenačkim vezama, Ministarstvo socijalne politike i mladih Vam pruža punu podršku u promociji navedenog spota, pišu iz Ministarstva.