Pretraga

Učenica Klasične gimnazije u Požegi boluje od neizlječive bolesti, a vi joj možete pomoći da diše

A- A+

Ana Kakuk (16), učenica trećeg razreda Klasične gimnazije u Požegi, boluje od neizlječive bolesti zvane cistična fibroza. Kako bolest napada njezina pluća, roditelji joj rade ručnu drenažu pluća, no ona s vremenom postaje neučinkovita. Priključite se akciji i pomozite Ani nabaviti medicinske uređaje koji će joj olakšati disanje.

screenshot: YouTube

Bila bih zahvalna svima koji su u mogućnosti da mi pomognu nabaviti Vest prsluk i inhalator koji bi mi omogućili bolji i dulji život, kaže Ana Kakuk (16).

POGLEDAJTE VIDEO:

Učenica trećeg razreda Klasične gimnazije u Požegi, boluje od neizlječive bolesti zvane cistična fibroza.

– To je bolest koja napada moja pluća, jetru i probavni sustav. Lijek za nju zasada ne postoji, prepričava Ana.

Izdvojeni članak

Studenti preko humanitarnih aukcija prikupili više od 30.000 kuna

Kako zbog bolesti u njezinim plućima nastaje gusta sluz koju ne može iskašljati, roditelji joj rade ručnu drenažu pluća. No, ručna drenaža s vremenom postaje neučinkovita te zbog velike količine sluzi Anina pluća počinju odumrati.

Vest prsluk i inhalator osigurali bi joj bolji i dugi život. Društvo za promicanje glazbe Zvuk svjetlosti, čiji je predsjednik pjevač grupe Adastra Jeronim Marić, pokrenulo je humanitarnu akciju ‘Ana želi disati’.

Priključite se akciji i pomozite Ani nabaviti medicinske uređaje koji će joj olakšati disanje. Novac za nabavku Vest prsluka i inhalatora možete uplatiti na za to otvoren račun Društva.

Podaci za uplatu:

IBAN: HR7623600001502672950

Svrha uplate: Ana želi disati

SWIFT: ZABAHR2XXXX