Pretraga

[VIDEO] Studenti snimili film o nekadašnjem divu – Borovu

A- A+

Nekadašnji gigant i pogon obuće – Borovo, u svijetu je prepoznat zbog svoje kvalitete, a danas je pred zatvaranjem. Obzirom na velik uspjeh koju je ova tvrtka postigla u Hrvatskoj i izvan nje, studenti osječkog Odjela za kulturologiju odlučili su snimiti kratki film, u kojemu prikazuju razvoj i ‘propadanje’ branda koji se nalazio na nogama gotovo svih stanovnika ovih prostora.

Luka Alebić

Studenti prve godine diplomskog studija Medijske kulture, u sklopu kolegija Dokumentarna reportaža, izradili su video o Borovu, najpoznatijoj tvornici obuće naših prostora. Naziv filma ‘U cipelama starih vremena‘ najbolje prikazuje samu povijest tvornice, koja nakon dugogodišnjeg uspješnog rada danas i nekoliko desetina tisuća djece odgojenih u popularnim ‘startasicama’, na žalost propada. 

– Filmom smo željeli pokazati realnost ove tvornice. Kombinat koji je nekada zapošljavao izrazito puno ljudi – danas propada. Priča nas je dirnula pa smo odlučili vidjeti što možemo snimiti. Snimali smo uz pomoć mobitela i amaterske kamere, zbog čega smo iznimno zadovoljni emocijom koja je dobivena u ovom amaterskom dokumentarnom filmu, izjavila je Ena Kokanović, montažerka samoga videa. 

Kratki film ‘U cipelama starih vremena’ izrađen je pod mentorstvom Kristine Kumrić Raspudić, a u izradi su, osim Ene, sudjelovali i Alen Andraković, Ilona Matijević, Jelena Vuković, Milica Pejin i Monika Tadić.