Pretraga

[Videoteka] Pogledajte naših pet najgledanijih videa u 2016. godini

A- A+

Naša kamera budno je pratila događaje vezane za obrazovanje i u 2016. godini, ali odlične uratke poslali su nam i naši čitatelji. Video maturanta koji je opjevao esej iz hrvatskog na maturi ima više od 17.000 pogleda. U našoj videoteci možete pogledati i kako je gatara pogodila što će biti na maturi iz hrvatskog.

foto: Marko Ferić| YouTube screenshot

YouTube kanal web portala srednja.hr do sada je skupio više od milijun i pol pregleda, a imamo i 440 pretplatnika. U nadi da će ti brojevi rasti i u 2017. godini, donosimo pregled najgledanijih videa u 2016.

Uživajte u našoj ‘videoteci’ i nastavite nam slati svoja videa, uz mali savjet, pri snimanju mobitel okrenite okomito, a ne vodoravno.

Maturant oduševio pjesmom o eseju iz hrvatskog

Marko Ferić oduševio nas je prepjevom mature na pjesmu Zenica blues Zabranjenog pušenja. Njegov video, koji smo objavili na YouTubeu kanalu, ima čak 17.174 pogleda. Mnogi hrvatski maturanti mogli su se poistovjetiti sa šaljivim stihovima maturanta iz Hrvatske Kostajnice.

Podsjetite se kako ste se osjećali tijekom državne mature.

Provjerili smo koliko studenti iz Europe znaju o Hrvatskoj

Tijekom Europskih sveučilišnih igara, koje su se u srpnju održale u Hrvatskoj, odlučili smo provjeriti koliko studenti iz Europe znaju o Lijepoj našoj. Ovaj video zainteresirao je mnoge, a podijelili su ga i brojni strani portali.

Pogledajte kako su se studenti iz Njemačke, Velike Britanije, Francuske, Švedske i ostalih zemalja snašli u kvizu koji smo im pripremili.

Tarot majstorica pogodila lektiru na maturi

Državna matura izuzetno je stresan period za učenike. Neki zbog toga padaju u očaj, dok drugi dobivaju inspiraciju za zafrkanciju. Nismo sigurni što je od toga slučaj kod maturanata koji su odlučili nazvati tarot majstoricu, kako bi saznali koja će im lektira biti na maturi iz hrvatskog.

Nakon dugog razmišljanja, tarot majstorica na kraju je i pogodila da će na B razini doći djelo Williama Shakespeareovo. Iako nije točno precizirala, to je bilo jedino njegovo djelo na popisu za maturu 2015./2016.

Pogledajte ovaj urnebesni video!

Ljubavna pjesma inspirirana maturom iz matematike

Videa vezana za državnu maturu ove su godine bili totalni hit. Maturante iz Sinja, koji su za matematiku obradili Tango, pogledalo je naših gotov 4.000 čitatelja.

Pogledajte njihovu ljubavnu pjesmu koja je olakšala teške trenutke maturantima diljem Hrvatske.

Pogledajte koje asocijacije maturanti vežu za državnu maturu

U top 5 najgledanijih u 2016. ulazi i četvrti video koji smo snimili tijekom državne mature. U našoj anketi smo provjerili što učenici vežu za posljednje testove u srednjoj školi i postoje li možda neke lijepe uspomene.

Iako smo očekivali svašta, zagrebački su nas srednjoškolci uspjeli iznenaditi. Pogledajte njihove odgovore.

Uz pet najgledanijih videa pogledajte i duet Ivane Banfić s maturantom iz Ruđera

Na ovogodišnjoj zagrebačkoj norijadi maturanti su ludovali kao i svake godine. Brašno, cuga, fontana i povorka do Bundeka već su tradicija za obilježavanje posljednjih dana u srednjoj školi. Poseban događaj koji je naša kamera uspjela obilježiti, ovaj je puta bio duet Ivane Banfić i maturanta Ruđera.

Nastup hrvatske pjevačica bio je sam po sebi intrigantan, a nismo uočili previše negodovanja oko njezinog outfita. Međutim, trebalo je hrabrosti u takvoj situaciji izaći na pozornicu pred nekoliko stotina svojih kolega. Mislav nije puno dvojio.

Kako se snašao u duetu s Ivanom Banfić, možete pogledati u našem videu kojeg smo objavili na Facebooku.