Pretraga

Vrijeme je za izležavanje pred ekranom: Ove serije zaslužuju da ih bingeate preko ljeta

A- A+

Počelo je ljeto, školski praznici su tu, a uskoro su gotovi i ljetni ispitni rokovi za studente. idealno je vrijeme za ljenčarenje, izležavanje na plaži, ali i gledanje serija. Sada napokon imamo dovoljno vremena za gledanje cijele sezone u jednom danu i možemo nadoknaditi sve što smo propustili dok smo bili zauzeti školom ili fakultetom. Donosio popis nekoliko serija koje morate pogledati preko ljeta kako biste opet bili u toku kad počne nova školska i akademska godina.

netflix televizija

foto: Unsplash; Mollie Sivaram

Počeli su ljetni praznici i idealno je vrijeme za izležavanje na plaži, ali i za gledanje serija koje ste propustili tijekom godine jer te bili zatrpani obvezama u školi ili na faks. Donosimo popis sedam serija koje su kao stvorene za bingeanje preko ljeta.

Stranger Things

Serija o kojoj svi pričaju ovih dana zbog spektakularne završnice četvrte sezone se jednostavno mora pogledati. Intrigantna kombinacija znanstvene fantastike i horora smještena u osamdesete godine prošlog stoljeća kombinira tajne vladine eksperimente s djecom sa supermoćima i zastrašujućim čudovištima. Već godinama dobiva brojne pohvale kritike, a publika joj je vjerna od 2016. godine kada je izašla prva sezona. Očekuje se snimanje posljednje pete sezone, tako da je ljeto idealna prilika da izbingeate prethodne četiri i saznate zašto su vaši prijatelji opsjednuti ovom serijom.

The Boys

Još jedna serija o kojoj svi trenutno pričaju je The Boys. Superheroji su među nama i nisu onakvi kakvima se čine. Zaboravite sve što znate o Spidermanu, Supermanu i Batmanu jer ova serija baca sasvim drugo svjetlo na kostimirane junake. Serija je zaradila pohvale, ali i izazvala brojne kontroverze zbog satiričnih komentara na stvarne političke aktere i događaje. Ako želite saznati o čemu je riječ, sad je idealno vrijeme jer je kompletna treća sezona vani i stignete nadoknaditi propušteno do izlaska četvrte sezone.

Euphoria

Serija koja je toliko popularna da su se mladi počeli odijevati kao likovi iz nje svakako je zaslužila da ju pogledate ovog ljeta. Srednjoškolski dani za neke su učenike prilično intenzivni i traumatični, a za grupu srednjoškolaca koje pratimo u ovoj seriji oni su pitanje života ili smrti. Seks, konzumiranje droga i kriza identiteta samo su neke teme kojima se ova serija bavi, a osim dobre zabave može vas inspirirati da isprobate šljokičasti tuš za oči. Možete pogledati dvije modno osviještene sezone i shvatiti zašto se srednjoškolci oko vas odjednom oblače kao da su rane dvijetisućite, a zatim nestrpljivo čekati treću sezonu koja je u pripremi.

Bridgerton

Smještena u London na početku 19. stoljeća, ova romantično-povijesna serija osvojila je milijune gledatelja i oborila sve rekorde gledanosti. Ljubavne intrige u njoj dostojne su najboljih realityja, a kostimografija će vas ostaviti bez daha. Živote bogatih Londonaca tog vremena možete pratiti kroz dvije sezone, a sigurni smo da ćete nakon toga biti sretni što će serija potrajati još najmanje dvije sezone.

The Umbrella Academy

Još jedna serija o superherojima koja zaslužuje opsesivno gledanje je The Umbrella Academy. Serija o prilično disfunkcionalnoj obitelji superheroja i nadolazećoj apokalipsi će vas držati prikovanima uz ekran. Likovi koje tumače Elliot Page, Robert Sheehan i Mary J. Blige ličnosti su koje biste voljeli poznavati u stvarnom životu – iako možda s distance. S njima se na sigurnoj udaljenosti možete družiti kroz tri sezone.

Succession

Satira i crni humor glavne su karakteristike ove serije koja prati izuzetno bogatu i moćnu obitelj koja posjeduje veliku medijsku tvrtku. Članovi obitelji su disfunkcionalni, nezreli i sebični i upravo to ovu seriju čini toliko zabavnom. Svi su likovi pomalo negativci pa je teško navijati samo za jednog od njih, ali je zabavno navijati za njih sve. Hvaljena serija ima tri sezone koje možete pogledati i pripremiti se za očekivanu četvrtu.

True Detective

Iako je riječ o seriji koja se više ne prikazuje, tri vrlo kvalitetne sezone ‘progutat’ ćete u par dana pa je ljeto idealna prilika da napokon pogledate ovu hvaljenu seriju. Postav čine priznati glumci poput Rachel McAdams, Matthewa McConaugheya i Woodyja Harrelsona, a prati tri različite detektivske priče kroz različita razdoblja. Idealna je za sve ljubitelje istražiteljskih serija, ali i za sve ostale koji  su vrhunske glume i odličnih dijaloga.