Pretraga

Za točno mjesec dana izlazi novi Game of Thrones: Pogledajte trailer koji je upravo izašao

A- A+

Nekoliko novih zmajeva, Targaryeni koji kuju planove jedni protiv drugih, njihovi prijatelji i neprijatelji. Samo su to neki od detalja koje vidimo iz najnovijeg trailer za House of the Dragon, spinoff megapopularne serije Game of Thrones, koji na HBO Max dolazi za točno mjesec dana.

matt smith house of the dragon

Scena iz jednog od trailera za House of the Dragon
Foto: Youtube screenshot; HBO Max

Za točno mjesec dana, 21. kolovoza, fanovi Game of Thronesa nakon tri će duge godine dočekati predah. Prva epizoda iščekivanog spinoffa House of the Dragon, koji prati dinastiju Targaryen 200 godina unatrag, i veliku borbu za prijestolje.

Dosta dugačak trailer, no ne otkriva puno

Uoči velike premijere HBO je izdao novi, dulji trailer u kojima kao nikada prije vidimo zmajeve i članove dinastije Targaryen u pripremama da se, svatko na svoj način i vođen svojim razlozima i uvjerenjima, domogne prijestolja.

Unatoč dosta dugačkom traileru za svoje pojmove, HBO je uspio ostati dosljedan i ne otkriti nam puno. Zapravo, kada odgledate posljednju najavu za House of the Dragon, moći ćete shvatiti neku

Zmajevi i novi likovi

Legenda kaže da su Targaryeni tada kad je smještena radnja ove serije imali preko 15 zmajeva. U novom trailer ne vidimo ih petnaest, nismo ni sigurni da će u konačnici serija toliko toga ekranizirati, no već sada može se primijetiti da je CGI došao na neku novu razinu i da je sve odrađeno do sitnih detalja.

Novi likovi posebno su fascinantni, a HBO je, napomenimo, već ranije predstavio one glavne koji će biti u fokusu radnje nadolazeće serije. Kralja Viserysa Targaryena (Paddy Considine) izabrali su plemići Westerosa kao nasljednika Starog kralja, Jaehaerysa Targaryena na Velikom vijeću u Harrenhalu. Topao, drag i decentan čovjek, Viserys samo želi nastaviti putem svoga djeda. No, dobri ljudi ne znače nužno dobri kraljevi. Prince Daemon Targaryen (Matt Smith) mlađi je kraljev brat i nasljednik prijestolja. Neviđen borac i jahač zmajeva, Daemon posjeduje pravu zmajevu krv. Ali znate, kako se kaže, svaki put kad se Targaryen rodi, bogovi bace novčić…

Alicent Hightower (Olivia Cooke) kćer je Otta Hightowera, desne ruke kralja, i najljepša žena Sedam Kraljevstava. Odrasla je i odgajana u Red Keepu, blizu kralju i njegovim najužim krugovima. Dostojanstvena je, ali istovremeno politički potkovana žena. Princeza Rhaenyra Targaryen (Emma D’Arcy) prvo je dijete kralja Viserysa, čiste valyrijske kriv, jahačica zmajeva. Mnogi bi rekli da je rođena sa svime što može poželjeti, ali nije rođena kao muškarac.

Lord Corlys Velaryon (Steve Toussaint) kojega nazivaju i ‘The Sea Snake’ pripadnik je valyrijske dinastije stare jednako kao Targaryenu. Najpoznatiji je pomorac Westerosa i izgradio je ogromno prijestolje svojoj obitelji, bogatije od Lannisterovih, te ima najveću mornaricu na svijetu. Princeza Rhaenys Targaryen (Eve Best) također jahačica zmajeva i ‘kraljica koja to nikada neće biti’ nasljednica Starog kralja koju su preskočili samo zato što je žena.