Pretraga

Zadarski učenici sudjelovali u otvaranju domaćeg fast fooda Crosea

A- A+

Da brza hrana ne mora biti kopija američkog fast fooda, dokazali su Zadrani, koji su ovog ljeta obogatili ponudu ulične hrane i to domaćom ponudom. Crosea kupcima nudi jednostavan, brz i cjenovno prihvatljiv obrok od sitne plave ribe koju love lokalni ribari u Jadranskome moru.

Nina Mrkonja|privatna arhiva

Ulična hrana u Zadru je dobila novu dimenziju i domaći štih. Zadrani su pokazali kako kopiranje američkog koncepta fast fooda nije jedini način da se kupcima pruži brz, cjenovno prihvatljiv i ukusan obrok. Crosea je spoj brze hrane s domaćom, mediteranskom kuhinjom – bazira se na obrocima od sitne plave ribe koja stiže iz Jadranskog mora.

Izdvojeni članak

Fast food, short life – hrvatski tinejdžeri i loše navike

LAGUR Plodovi mora, lokalna akcijska grupa u ribarstvu, pokrenula je projekt ‘Razvoj i testiranje koncepta ponude brze hrane na temelju Jadranske ribe – CroSea’. 

– U projektu sudjeluju i Grad Zadar, Hrvatska gospodarska komora, Turistička zajednica Grada Zadra i Hotelijersko-ugostiteljska i turistička škola Zadar, čiji učenici sudjeluju u događajima vezanim uz projekt te promotivnim aktivnostima, kaže Nina Mrkonja, jedna od organizatorica projekta. 

Ovim projektom organizatori planiraju povećati prodaju sitne plave ribe kroz ugostiteljstvo, ali i razviti te testirati koncept ugostiteljske ponude brze hrane na temelju jadranske plave ribe. Crosea je jednostavan, brz i povoljan spoj brze hrane i tradicionalne lokalne kuhinje. Prvi Crosea objekt otvoren je u Zadru i prvenstveno je predviđen za mlađe potrošače, kako domaće tako i strane, koji hranu konzumiraju u pokretu. Ako se projekt na zadarskoj Rivi pokaže uspješnim, Corsea bi postao komercijalni projekt i diljem Jadrana bi se proširio kao lanac brze hrane koji se temelji na jadranskoj plavoj ribi.