Pretraga

Zadnji dio ‘Sumraka’ oborio već pet rekorda

A- A+

Drugi dio zadnjeg nastavka planetarno popularne ‘Sumrak sage’, ‘Praskozorje, 2. dio’ u kratko vrijeme prikazivanja samo u Hrvatskoj oborio je čak pet rekorda. U prvom vikendu pogledalo ga je skoro 62 tisuće gledatelja.

Drugi dio posljednjeg nastavka ‘Sumrak sage’ jedan je od najiščekivanijih filmskih stvarenja ove godine. Epski završetak najgledanije sage svih vremena, ‘Praskozorje’,u prvom je vikendu prikazivanja u Hrvatskoj oborio čak pet rekorda. Masa ljudi prvog se vikenda prikazivanja slila u kina diljem Hrvatske, tako da je ukupna brojka gledatelja došla do 61.995.


Izdvojeni članak

Predstavljen zadnji plakat ‘Sumrak sage’ koji ćete ikada vidjeti

Filmski uradak godine, kao i svi prošli nastavci, snimljeni su prema knjigama autorice Stephanie Meyer. Veliki broj gledatelja koji je pogledalo film u kinima, omogućilo je da ovo bude najbolje vikend otvaranje ne samo ove godine, već najuspješnije otvaranje od 2004. godine.

Zahvaljujući ovim rezultatima, završnica ‘Sumraka’ ulazi u povijest kao treće najbolje otvaranje u povijesti hrvatske filmske distribucije, odmah nakon ‘Pasije’ i ‘Gospodara prstenova: Povratak kralja’. Iako je i novi nastavak Jamesa Bonda polučio visoke rezultate, ‘Praskozorje’ ga je ipak uspjelo nadmašiti.

Zagriženi fanovi vampira željno su iščekivali novi nastavak, a to se vidjelo po tome što je u subotu, 23. studenog, završnicu sage pogledalo čak 23.471 gledatelja diljem Hrvatske.

Film je režirao oskarovac Bill Condon, a u posljednji je nastavak ubačeno još više romanse, strasti i uzbuđenja, ali i borbe i akcije.