Pretraga

Fanovi u deliriju: Megapopularna Sumrak saga ipak nije gotova, vraća se na ekrane

A- A+

Megapopularna Sumrak saga ipak nije gotova. Popularne knjige, nakon filmske, dobivaju svoju ekranizaciju u obliku serije. U svijetu je prodeno preko 42 milijuna primjeraka knjiga, a zarada filmova, od kojih je posljednji premjerno prikazan 2012. godine, premašuje 3,4 milijarde dolara.

Prizor iz filma Sumrak

Prizor iz filma Sumrak|screenshot: YouTube

The Hollywood Reporter doznaje kako će popularna Sumrak saga autorice Stephenie Meyer postati i serija. Još je u ranoj fazi razvoja, a na njoj radi Lionsgate Television. Scenarij za ovu seriju trebao bi biti djelo Sinead Daly, a još treba biti odlučeno hoće li serija detaljno pratiti knjige ili će pružati drugačiji pogled na događanja u Forksu.

S obzirom na to da je čitava priča oko serije u svojim začecima, nije poznato niti na kojoj bi se TV mreži ili platformi trebala prikazivati. Studio koji polaže prava na franšizu, prenosi The Hollywood Reporter, želi razviti čitav projekt prije donošenja te odluke. Izvori spomenutog portala navode i da se očekuje da će u projekt biti uključenja i sama autorica knjiga, Stephanie Meyer. Inače, filmska franšiza koja je vinula u zvijezde Kristen Stewart, Roberta Pattinsona i Taylor Lautnera, ostvarila je zaradu od preko 3,4 milijarde dolara.

Izdvojeni članak
Objavljena je prva najava Harry Potter serije

Sada je i službeno: Stiže Harry Potter serija, objavljena je i prva najava

Serijal romana sastoji se od četiri knjige koje slijede život Belle Swan, 17-godišnjakinje koja se iz Phoenixa u Arizoni preselila u gradić Forks u Washingtonu. Njen život naglo se mijenja nakon što se ondje zaljubi u vampira koji se zove Edward Cullen. U svijetu je prodano preko 42 milijuna primjeraka romana koji su prevedeni na čak 37 jezika,  a i knjige i filmovi između 2008. i 2012. izrazito su bili popularni među tinejdžerima. Ipak, 2017. godine, podsjeća The Hollywood Reporter CEO Lionsgatea Jon Feltheimer izjavio je kako, kada su u pitanju franšize Sumrak i Igre gladi, ‘postoji još puno priča za ispričati, a bit će ispričane kada njihovi kreatori na to budu spremni’.

Podsjetimo ovo nije jedini serijal romana koji nakon filmova dobiva i adaptaciju u obliku televizijske serije. Nedavno je potvrđeno da stiže Harry Potter serija, a prikazivat će je Max, donedavno poznat kao HBO Max. Harry Potter serija trebala bi biti vjerna adaptacija kultnih knjiga, a autorica knjiga J.K. Rowling bit će izvršna producentica.