Pretraga

Cijeli je razred dva tjedna imao dopunsku iz matematike, i to svaki dan: Profesorica je imala dobar razlog

Zamisli da dva tjedna uz regularnu nastavu matematike imaš još po sat dopunske. I to svaki dan. Nekima je to noćna mora, a našoj novinarki i urednici sestrinskog portala bauštela.hr Ani to nije nimalo strano. Njena profesorica iz matematike u osnovnoj školi u jednoj je ‘kritičnoj’ situaciji posegnula upravo za takvom mjerom.

matematika zadaća ispit

Foto: Unsplash; Joshua Hoehne

U posljednjoj epizodi redakcija podcasta naši novinari Ana, Duje i Hrvoje prisjetili su se svojih dana u školskim klupama i, prije svega, profesora. Kako onih omiljenih, tako i onih koji su se svojim negativnim ponašanjem urezali u njihovu pamćenju.

Iako su dobar dio vremena naši novinari posvetili kritikama, kako to novinarima i priliči, prisjetili su se i nekih profesora koji su im ostavili dobar utisak, pa i onih koje, zbog njihovih postupaka, baš nikada neće zaboraviti, čak i ako požele.

@srednja_hr Neke profesore nikada ne zaboraviš… . . . #s#srednjahrj#justsrednjathingsn#nastavnicap#profesorica ♬ original sound – srednja_hr

Profesore iz matematike učenici baš ne vole, no Ana je svoju u osnovnoj školi baš voljela. Ta je profesorica bila jedan od onih tipova koji se nije zadovoljavao s tim da učenici nešto ne znaju ili ne razumiju. Tako je jednom, prisjeća se Ana, nakon što je dosta učenika u razredu dobilo lošu ocjenu, odlučila dva tjedna, svaki dan, držati dopunsku iz matematike, dok svi ne dođu na razinu da razumiju i polože ispit.

Cijeli podcast o profesorima kojih se sjećamo iz škole pogledajte u videu ispod.