Pretraga

Elektrostrojarska škola Varaždin u projektu vrijednom preko milijun kuna

A- A+

Škola partner u novom Erasmus+ projektu bit će Elektrostrojarska škola Varaždin, koja je do sada već sudjelovala u brojnim međunarodnim projektima. Vrijednost projekta čiji je glavni cilj profesore pripremiti za korištenje novih pristupa i drugačijih metoda učenja i podučavanja u nastavi je više od milijun kuna, a novac je osiguran iz fondova Europske unije.

Facebook

Elektrostrojarska škola Varaždin ponovno je dio međunarodnog projekta. Ovoga se puta radi o Erasmus+ projektu, čija je vrijednost preko milijun kuna, a za njegovu su realizaciju osigurana sredstva iz fondova Europske unije. Glavni je cilj projekta profesore pripremiti za korištenje novih pristupa i drugačijih metoda učenja i podučavanja u nastavi, prenosi varazdinski.rtl.hr.

Izdvojeni članak

Učenici ove srednje škole u Varaždinu pokreću prvu školsku televiziju

‘Vrednovanje radova i debata kao alati za europske građane’ naziv je Erasmus+ projekta u kojem sudjeluje Elektrostrojarska škola Varaždin. Glavna je svrha međunarodnog projekta suradnja nastavnika osam škola iz pet zemalja – Italije, Španjolske, Cipra, Turske i Hrvatske. Profesori će tijekom projekta upoznati nove metode rada, unaprijediti socijalne vještine te poboljšati znanje stranih jezika. 

Osim jačanja profesorske suradnje, učenici će također biti uključeni u projekt, kroz debatu, raspravu i razmjenu, kako bi naučili surađivati s drugim učenicima te povećati svoju razinu znanja stranih jezika. U projekt je uloženo 154.915 eura, odnosno nešto više od 1.100.000,00 kuna iz fondova Europske unije, a sve kako bi se obrazovni sustavi zemalja koje sudjeluju u projektu unaprijedili i prilagodili potrebama na europskom tržištu rada.