Pretraga

[FOTO] Karlovačka škola uvela uniforme za učenike, ali i profesore

A- A+

Istovjetne plave polo majice od drugog polugodišta, na školsku će nastavu nositi učenici Osnovne škole Barilović. No, da ovakvom promjenom ne bi bili obuhvaćeni samo osnovci iz ove škole u Karlovačkoj županiji, uniformirano će biti i njihovo nastavno osoblje.

Eksperimenti sa školskim odorama tako postaju sve učestaliji u Hrvatskoj. Pisali smo o prvoj srednjoj školi koja se upustila u pokus s uniformama, a evo sada se nekolicini osnovnih, koje slijede ovu politiku, priključila i spomenuta u Bariloviću. Tako su postali i prva škola u Karlovačkoj županiji koja je uvela školsku odjeću, izvještava Radio Mrežnica.

Izdvojeni članak

[FOTO] Ovo je prva hrvatska srednja škola koja je uvela uniforme

Profesori i đaci uvođenjem uniformi postaju ‘jedno’

Kompleti plavih polo majica za učenike su osigurani od strane Općine Barilović, koja je za te svrhe izdvojila 80.000 kuna.

Kako kaže ravnateljica škole, Vesna Car, učenici su bili jako uzbuđeni kada su im dijelili majice.

Ravnateljica je dodala i kako je i nastavno osoblje također dobilo odgovarajuću školsku odoru, pa će tako sad ova škola, kako učenici, tako i učitelji, biti kao ‘jedno’.

Izdvojeni članak

Uniforme u šibenskoj školi: ‘Neki su se rugali nekima što su malo siromašniji’

Nije bilo protivnika uniformiranja

Ravnateljica Car je objasnila za spomenuti izvor, kako otpora za uvođenje majica nije bilo.

– Majice su vrlo kvalitetne i lijepo izgledaju, pa vjerujem da će ih djeca s radošću nositi, rekla je za Radio Mrežnicu Vesna Car.

Inače svaki učenik je dobio po dvije polo majice dugih rukava i dvije majice s kratkim rukavima koje će im služiti za nastavu iz tjelesnog odgoja. Na majicama je i grb općine Barilović.