Pretraga

Gimnazija Vladimira Nazora prva je u kojoj se uči Albanski jezik

A- A+

Iz učionica zadarske Gimnazije ‘Vladimira Nazora’ od ove se školske godine uz Engleski, Njemački, Talijanski i Francuski može čuti još jedan jezik. Naime, zahvaljujući projektu pokrenutom na inicijativu Međužupanijske zajednice Albanaca, dva srednjoškolska razreda u Gimnaziji uče i Albanski jezik.   

Izdvojeni članak

Video: Albanski 13-godišnjak nepobjedivi ‘fighter’

Sat Albanskog jezika krenuo je prije dvije subote, a predaje ga profesor Vesel Lekaj. Na taj se način pripapnicima albanske nacionalne manjine čija je najstarija zajednica upravo u Zadru, omogućava da uče jezik i kulturu svoje zajednice, piše Telegram.hr

Iako ocjene iz ovog predmeta učenicima neće ulaziti u službeni prosjek, Ministarstvo znanosti i obrazovanja organizira te podržava kurikulum zadarske Gimnazije. 

Ravnatelj škole Rade Šimićević za Telegram je kazao kako je njihova škola otvorena za sve manjine te nastavu Albanskog neće pohađati samo učenici Gimnazije ‘Vladimira Nazora’, već i drugih škola u Zadru te gimnazijalci i strukovnjaci. Na kraju će od Međužupanijske zajednice Albanaca učiti o poznavanju jezika.