Pretraga

Od jeseni se potpuno ukida Škola na trećem? Evo što kaže Ministarstvo obrazovanja

A- A+

U nastavničkim krugovima ovih se dana počelo šuškati o scenarijima nastave za jesen. Uz već poznate informacije, u javnost je izašao podatak da Škole na trećem, koja se u sklopu nastave na daljinu održavala na kanalu HRT 3, od jeseni više neće biti. Iz Ministarstva znanosti i obrazovanja potvrdili su nam tu informaciju te objasnili zašto je takav plan.

Foto: Screenshot HRT | srednja.hr

Od jeseni nas čeka nova školska godina. Nakon ove, pogođenje štrajkom i koronavirusom, zasigurno ništa nije isto. Mnogi su roditelji i nastavnici anksiozni da saznaju kako će sve izgledati.  Već je otkriven plan novog ministra da se nastava od jeseni u najvećoj mjeri izvodi klasično, izravno, a tek kao iznimka, u koliko škola i za koliko točno ovisno o epidemiološkoj situaciji, održavat će se dodatno i neki tip nastave na daljinu.

Izdvojeni članak

Otkriven plan novog ministra: Evo kako bi trebala izgledati nastava od jeseni

U nastavničkim grupama ovih se dana počelo šuškati o detaljima ministrovog plana. Tako se, primjerice, počelo pričati o tome da jednog oblika nastave na daljinu sigurno više neće biti. Radi se o Školi na trećem, posebnom programu za najmlađe koji se za vrijeme lockdowna održavao na kanalu HRT 3. Upitali smo Ministarstvo znanosti i obrazovanja može li nam potvrditi tu informaciju.

– Od 7.9. učenici će pohađati nastavu u učionicama uz pridržavanje svih epidemioloških mjera, a u iznimnim slučajevima u suradnji s CARNET-om nastojat će se osigurati on-line nastava, u pravilu prema unaprijed određenom rasporedu za učioničku nastavu, za sve učenike koji zbog epidemioloških razloga neće moći sudjelovati na nastavi u učionicama. Budući da je za očekivati da će većina učenika sudjelovati na nastavi u učionicama te da će se za iznimne slučajeve osigurati alternativna on-line nastava, procjenjujemo da neće biti potrebe za Školom na Trećem koja se odvijala u zaista izvanrednim okolnostima lockdowna, rekli su nam iz Ministarstva.

U nastavničkim krugovima šuškalo se i da je razlog ukidanja Škole na trećem u nedostatku novca. No, iz Ministarstva napominju da za taj program HRT-u nikad nisu ni doznačavali sredstva.

– Razlog nikako nije nedostatak financijskih sredstava, pogotovo ukoliko se uzme u obzir činjenica da Ministarstvo Hrvatskoj radioteleviziji niti ostalim tv kućama koje su sudjelovale u nastavi na daljinu nije doznačavalo sredstva, zaključuju iz Ministarstva.