Pretraga

Otkriven plan novog ministra: Evo kako bi trebala izgledati nastava od jeseni

A- A+

Novi ministar znanosti i obrazovanja, Radovan Fuchs, ima važan zadatak oko pripreme nastave od jeseni. Bivša ministrica u nasljeđe mu je ostavila Akcijski plan s tri moguća scenarija, no moguće je da će u različitim školama vrijediti različita pravila u određenom trenutku.

Radovan Fuchs, Foto: Youtube screenshot; N1

Blaženka Divjak svojem je nasljedniku Radovanu Fuchsu ostavila Akcijski plan s tri moguća scenarija za nastavu od jeseni koja i on sam smatra logičnima. Prvi scenarij je da se nastava pretežito odvija ‘uživo’, drugi scenarij uključuje Mješoviti model nastave, a zasniva se na kombinaciji nastave ‘uživo’ i nastave na daljinu, ali tako da svi imaju elemente e-učenja, a treća je mogućnost da se nastava pretežito provodi na daljinu, posredstvom tehnologije, uz mogućnosti vrednovanja na daljinu.

Izdvojeni članak
Blaženka Divjak

Blaženka Divjak oglasila se po pitanju nastave od jeseni: Otkrila za koji scenarij se treba pripremati

– Prioritet je povratak svih učenika i studenata u učionice od nove školske i akademske godine. Naravno, sve ovisi o epidemiološkoj situaciji, koju trenutačno nitko ne može predvidjeti, ali svakako želimo da svi budu u školama što je više moguće, uz osigurane sve sigurnosne mjere, ponovili su iz Ministarstva za jutarnji.hr.

Novi ministar, piše navedeni izvor, nesklon je lockdownu i moguće je da se od jeseni mjere primjenjuju lokalno, na primjer, da se zbog proboja virusa ili njegova jačanja na određenom području ne zatvaraju škole u cijeloj zemlji, nego, ovisno o procjeni epidemiologa, samoizolira određeni razred, školu u pojedinom gradu, taj grad ili cijelu županiju.
Potom će se za taj manji dio učenika ili studenata pokušati organizirati online nastava uživo tako da nastavnici održavaju nastavu putem interneta prema uobičajenom rasporedu.