Pretraga

Jovanović: ‘Ravnatelj je kriv za brisanje razreda, a ne sustav’

A- A+

Jedan cijeli razred iz Srednje škole dr. Antuna Barca u Crikvenici nestao je iz sustava MZOS-a. Problem je nastao kad se učenik iz spomenutog razreda prebacio na drugi smjer pa se cijelo odjeljenje izbrisalo. Svi su okrivili računalni program MZOS-a, no ministar Jovanović tvrdi kako je glavni krivac ravnatelj spomenute škole.

Prilikom prve godine provođenja e-upisa u srednje škole zabilježeno je nekoliko problema. Osim što nekolicina učenika koji su išli na jesenski rok nije znala jesu li upisani, a nastava je već počela, uočen je još jedan nedostatak. Naime, računalni program Ministarstva obrazovanja izbrisao je cijeli razred Srednje škole dr. Antuna Barca u Crikvenici.

Izdvojeni članak

Analiza obrazovanja u posljednjem desetljeću: Najkontroverznije odluke ministara

Učenik se prebacio na drugi smjer pa je nastao problem

U spomenutoj školi se trebao formirati jedan kombinirani razred za trogodišnje školovanje za zanimanja konobara, kuhara, automehaničara i vodoinstalatera. Za njegovo formiranje trebalo je minimalno 20 učenika, te da svaki smjer ima minimalno šestero učenika što je i bilo zadovoljeno.

Međutim, problemi su nastali kad se jedan učenik odlučio prebaciti iz automehaničara u smjer vodoinstalatera, a računalni sustav izbrisao i preostalih pet na tom smjeru. Zbog te greške moglo bi se dogoditi da djeca morati ići u školu čak u Senj ili u Rijeku.

Izdvojeni članak

Nastava će početi, ali učenici s jesenskog roka neće znati jesu li upisali srednju školu

Ministar krivi ravnatelja

– Ravnatelj je na vrijeme upoznat s tom situacijom i njegova dužnost je bila da osigura učenicima da se upišu u one smjerove u kojima su razredi već bili formirani. Ja bi mogao pitati ravnatelja što je radio cijelu godinu i zašto nije promovirao školu tako da bi se djeca upisala u ona usmjerenja koja to škola nudi, izjavio je Jovanović uz napomenu kako će posjetiti tu školu te da za pogrešku nije kriv sustav.

Ravnatelj Srednje škole dr. Antuna Barca u Crikvenici Luka Kujundžić tvrdi da se danima dopisuje s MZOS-om te da mu vraćaju samo zbunjujući odgovori. – Ako Ministarstvo odluči da su to za njih i dalje virtualna djeca, učenici u školu i dalje neće dolaziti. Kako će reagirati roditelji i učenici te županija – ne želim špekulirati, rekao je za Hrvatski radio prozvani ravnatelj.