Pretraga

Ministarstvo objavilo okvirne godišnje izvedbene kurikulume za 2021./2022.

A- A+

U ponedjeljak je započela nova nastavna godina, a Ministarstvo znanosti i obrazovanja tom je prilikom objavilo nove okvirne godišnje izvedbene kurikulume (GIK) za nastavne predmete.

online nastava profesor

Foto: Vanessa Garcia; Pexels

Na web stranici Ministarstva znanosti i obrazovanja objavljeni su novi okvirni godišnji izvedbeni kurikulumi (GIK) prema tjednima/mjesecima za nastavnu godinu 2021./2022. Sve GIK-ove možete preuzeti OVDJE.

– Riječ je o GIK-ovima za nastavne predmete od V. do VIII. razreda osnovne škole te za srednje škole, kao i za izborne predmete od I. do IV. razreda osnovne škole. Okvirnim GIK-ovima određuje se skup temeljnih odgojno-obrazovnih ishoda/nastavnih sadržaja koje učenici na nacionalnoj razini u pojedinom nastavnom predmetu trebaju ostvariti, pojasnili su iz Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Izdvojeni članak

Kako će izgledati odmori, raspored i što je sa Školom na Trećem? Izašle nove, detaljne preporuke

Dodatno naglašavaju kako nastavnici ove GIK-ove u nastavi mogu slobodno prilagoditi potrebama svojih učenika u cilju najboljeg ostvarivanja odgojno-obrazovnih ishoda.

– Jednako tako, odgojno-obrazovni radnici autonomni su i u izradi vlastitih GIK-ova, pri čemu trebaju uzeti u obzir specifičnost epidemiološke situacije te modele rada koji se za ovu nastavnu godinu predlažu i razrađuju u dokumentu Modeli i preporuke za rad u uvjetima povezanima s bolesti COVID-19 u pedagoškoj/školskoj godini 2021./2022., kažu iz Ministarstva.

Ministarstvo objavilo okvirne godišnje izvedbene kurikulume za 2021./2022.
Share via
Copy link
Powered by Social Snap