Pretraga

Ministarstvo upozorava: Širi se lažni e-mail, ne nasjedajte na sadržaj

A- A+

Da neki ljudi uživaju u širenju panike oko pandemije koronavirusa, pokazuje i najnoviji primjer. Iz Ministarstva znanosti i obrazovanja upozorili su kako nisu poslali e-mail u kojem ravnatelje traže da čim prije nastavnike pošalju na testiranje. Ministarstvo je već bilo u sličnoj situaciji.

Lažna e-mail poruka | foto: MZO

– Upozoravamo škole na slanje lažnog e-maila s potpisom Ministarstva, točnije Uprave za odgoj i obrazovanje u kojem ih se podsjeća na obvezu ispunjavanja obrasca u svrhu praćenja epidemiološkog stanja u školama. E-mail se šalje s lažne e-mail adrese [email protected] koja je preimenovana u [email protected], kažu iz Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Poručuju kako će poduzeti sve potrebne aktivnosti kako bi se blokiralo pošiljatelja lažnog e-maila.

– U međuvremenu, molimo sve škole i administratore da prilikom primitka e-maila s adrese [email protected] obrate pažnju na stvarnog pošiljatelja, zaključuju.

Izdvojeni članak

Oprez! Iz Ministarstva znanosti i obrazovanja upozoravaju na širenje lažnih vijesti

Podsjetimo, Ministarstvo je prije nekoliko mjeseci također bilo žrtva slične prevare. Pošiljatelji su u kolovozu tvrdili da ‘oni koji su preboljeli virus neće smjeti raditi s djecom’. Na kraju te poruke, kao i ove, bila je lažno potpisana Zdenka Čukelj, načelnica Sektora za rani, predškolski i osnovnoškolski odgoj.