Pretraga

Oprez! Iz Ministarstva znanosti i obrazovanja upozoravaju na širenje lažnih vijesti

Internetom kruži ‘e-mail poruka’ koja je tobože došla iz Ministarstva znanosti i obrazovanja. U njoj piše kako će se svi zaposlenici škola morati testirati na koronu te da oni koji su preboljeli virus neće smjeti raditi s djecom. Međutim, MZO upozorava kako to nije istina.

foto: srednja.hr/MZO

– Upozoravamo javnost na širenje fotografije u vidu maila lažnog sadržaja s ciljem zbunjivanja javnosti i širenja neistinitih informacija, objavilo je Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

E-mail nije došao iz MZO-a

Na internetu se, naime, pojavila fotografija e-mail u kojem načelnica sektora ministarstva za rani, predškolski i osnovnoškolski odgoj i obrazovanje navodno piše kako će se svi zaposlenici škola morati testirati na koronavirus te da zaposlenici koju su već preboljeli virus neće smjeti pristupati djeci.

foto: MZO

Podnijet će kaznenu prijavu

Iz MZO-a pak upozoravaju da ta poruka nije došla o njih.

Jezičari pojasnili kako se ispravno piše ime najčešće spominjanog virusa ovih dana

Štoviše, najavljuju da će ‘poduzeti sve potrebne aktivnosti uključujući podnošenje prijave protiv nepoznatog počinitelja zbog širenja lažnih vijesti i stvaranja panike’.

– Molimo javnost da ne nasjeda na lažne i zlonamjerne informacije, kažu.

Ističu i da će sve službene informacije objavljivati na internet stranicama Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Dodajmo samo kako osim dezinformacija, poruka odlikuje i pravopisnim pogreškama. Koronavirus se, naime, u hrvatskom jeziku piše kao jedna, a ne kao dvije riječi. Sumnjamo da u Ministarstvu obrazovanja to ne bi znali.

 

Oprez! Iz Ministarstva znanosti i obrazovanja upozoravaju na širenje lažnih vijesti
Share via
Copy link
Powered by Social Snap