Pretraga

Oprez! Iz Ministarstva znanosti i obrazovanja upozoravaju na širenje lažnih vijesti

A- A+

Internetom kruži ‘e-mail poruka’ koja je tobože došla iz Ministarstva znanosti i obrazovanja. U njoj piše kako će se svi zaposlenici škola morati testirati na koronu te da oni koji su preboljeli virus neće smjeti raditi s djecom. Međutim, MZO upozorava kako to nije istina.

foto: srednja.hr/MZO

– Upozoravamo javnost na širenje fotografije u vidu maila lažnog sadržaja s ciljem zbunjivanja javnosti i širenja neistinitih informacija, objavilo je Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

E-mail nije došao iz MZO-a

Na internetu se, naime, pojavila fotografija e-mail u kojem načelnica sektora ministarstva za rani, predškolski i osnovnoškolski odgoj i obrazovanje navodno piše kako će se svi zaposlenici škola morati testirati na koronavirus te da zaposlenici koju su već preboljeli virus neće smjeti pristupati djeci.

foto: MZO

Podnijet će kaznenu prijavu

Iz MZO-a pak upozoravaju da ta poruka nije došla o njih.

Izdvojeni članak

Jezičari pojasnili kako se ispravno piše ime najčešće spominjanog virusa ovih dana

Štoviše, najavljuju da će ‘poduzeti sve potrebne aktivnosti uključujući podnošenje prijave protiv nepoznatog počinitelja zbog širenja lažnih vijesti i stvaranja panike’.

– Molimo javnost da ne nasjeda na lažne i zlonamjerne informacije, kažu.

Ističu i da će sve službene informacije objavljivati na internet stranicama Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Dodajmo samo kako osim dezinformacija, poruka odlikuje i pravopisnim pogreškama. Koronavirus se, naime, u hrvatskom jeziku piše kao jedna, a ne kao dvije riječi. Sumnjamo da u Ministarstvu obrazovanja to ne bi znali.