Pretraga

MIOC i još jedna velika gimnazija od sutra u potpunosti prelaze na online nastavu!

A- A+

Hrvatska u posljednjih nekoliko dana bilježi značajan porast novozaraženih koronavirusom, a broj trenutno aktivnih slučajeva je 2.712. Zbog zaraženih učenika i nastavnika, zagrebačka XV. gimnazija (MIOC) od utorka u potpunosti prelazi na online nastavu, kao i Gimnazija Josipa Slavenskog u Čakovcu.

XV. Gimnazija u Zagrebu / Foto: Silvija Vuković, srednja.hr

Kako piše Jutarnji list, zbog sedam COVID-19 pozitivnih učenika i tri pozitivna nastavnika, zagrebačka XV. gimnazija od sutra prelazi na online nastavu. Šest razreda ondje je u samoizolaciji.

Miočani se u klupe vraćaju za dva tjedna

Nastava će se miočanima odvijati po rasporedu kao u neposrednom modelu, odnosno ovaj tjedan poslijepodne, idući u jutro. Ako epidemiološka situacija to dozvoli, učenici vi se u klupe trebali vratiti 27. listopada.

Izdvojeni članak

Stožer izdao nove mjere: Obvezne maske u svim zatvorenim prostorima, ograničena okupljanja iznad 50 ljudi

– Svi su u nosili maske, redovito smo dezinficirali prostor, držali razmak… Ne znamo kako je došlo do zaraze. Srećom, imamo doista kvalitetnu online nastavu, videokonferencijsku, jer smo velika škola i dosad smo imali hibridan model nastave, odnosno dio učenika boravio je u školi, a dio online, rekla je ravnateljica Ljiljana Crnković za Jutarnji.

Nastavu u zgradi MIOC-a od ove godine pohađa 1.700 učenika, od kojih je oko 650 učenika iz Gornjogradske gimnazije koji su ondje jer je njihova škola razorena u potresu. Ravnateljica Crnković za Jutarnji je rekla kako za sada nema zaraženih među učenicima i djelatnicima Gornjogradske.

Na online nastavu prelazi i gimnazija u Čakovcu

Osim MIOC-a, na online nastavu od sutra prelazi i još jedna velika škola, Gimnazija Josipa Slavenskoga u Čakovcu, koja broji oko  650 učenika.

– Drage gimnazijalke i gimnazijalci, poštovani roditelji i skrbnici naših učenika prema preporuci nadležnih službi, vezano uz trenutačnu epidemiološku situaciju u našoj školi, od utorka, 13. listopada 2020. u potpunosti prelazimo na C model nastave (nastava na daljinu) u trajanju od najmanje dva tjedna. Učenici će pratiti nastavu preko platforme Teams prema važećem rasporedu sati u stvarnom vremenu (1. i 3. razredi prijepodne, 2. i 4. razredi poslijepodne). Molimo vas da u sljedećem razdoblju izbjegavate javna okupljanja, velika druženja i slične događaje te da u svim zatvorenim prostorima nosite zaštitne maske. Isto tako molimo roditelje da tijekom boravka u kući (za vrijeme održavanja nastave na daljinu) prate zdravstveno stanje svoje djece te svaku pojavu povišene temperature iznad 37,2 i više i/ili nekih drugih simptoma jave telefonom izabranom liječniku koji će izdati uputnicu za testiranje, poručuju učenicima i roditeljima iz čakovečke Gimnazije.

Dodatno su zamolili i da ‘učenici kod kuće budu zasebno u svojim sobama, da imaju što manje kontakata sa svojim ukućanima, a pogotovo da nisu u kontaktu s osobama starije životne dobi te onima koji pripadaju rizičnim skupinama te da izbjegavaju bilo kakva druženja, javna okupljanja ili slično.’

– Prioritet su nam i dalje briga za vlastito zdravlje i zdravlje naših bližnjih uz odgovorno ponašanje i pridržavanje svih mjera. Neka nam ovo bude mali odmak za novi uzlet i neka nas naša ljubičastica ne čeka dugo prazna, ističu iz Gimnazije Josipa Slavenskog.