Pretraga

Najbolja hrvatska gimnastičarka postala učiteljica: ‘Sad znam da nisam pogriješila s izborom faksa’

A- A+

Ana Đerek, najbolja hrvatska gimnastičarka živi je dokaz da obrazovanje i profesionalno bavljenje sportom ne isključuju nužno jedno drugo. Nanizala je brojne sportske uspjehe, a unatoč težim ozljedama zbog kojih je pauzirala sudjelovanje na natjecanjima, Đerek je završila fakultet i postala učiteljica. Predaje engleski osnovnoškolcima koji su, čini se, oduševljeni svojom učiteljicom.

Ana Đerek

Ana Đerek | foto: Instagram

Naša vrsna gimnastičarka Ana Đerek ima tek 25 godina, a već je nanizala zavidne uspjehe u svijetu gimnastike. S renomiranih natjecanja u Hrvatsku je donijela niz medalja, a među ostalim, iza nje su dva nastupa na Olimpijskim igrama, prvo u Rio de Janeiru i Tokiju. Trebala je loviti i treći nastup, ali je zbog težih ozljeda ove godine ostala bez ijednog nastupa.

Predaje engleski osnovnoškolcima

U velikom intervjuu za Sportske novosti otkrila je da oporavak teče dobro, ali i da se zaposlila u jednoj školi u Splitu školi. Ana je naime, prošle godine završila učiteljski studij na Filozofskom fakultetu u Splitu i zapravo pokazala da profesionalno bavljenje sportom i obrazovanje ne isključuju nužno jedno drugo. Štoviše, dobila je lani i rektorovu nagradu za izvrsnost.

– Radim zasad na zamjeni, predajem engleski učenicima od prvog do osmog razreda. Dobro je, laknulo mi je jer sad znam da nisam pogriješila s izborom fakulteta. Dok ne kreneš raditi, to ne možeš znati, tako da mi je sada baš pao kamen sa srca jer vidim da je to ipak to. I klub i trener imaju razumijevanja, tako da uspijevam uskladiti treninge i posao, a i doma imam podršku, rekla je Ana za Sportske novosti.

Izdvojeni članak
Ured predsjednika

Naši studenti sportaši s međunarodnih natjecanja donijeli 39 medalja: ‘Moje poštovanje za vas je duboko’

‘Učenicima sam govorila puno o karijeri’

Reakcije učenika su, čini se, vrlo pozitivne – kaže da je među učenicima podijelila popriličan broj autograma i fotografija.

– I govorila sam im puno o karijeri, ali mislim da je to u redu jer s djecom treba razgovarati i o drugim životnim putovima koji jesu malo teži, ali se isplate. Neka vide da postoji i ta opcija, da ne treba u životu uzeti samo ono što je najlakše i odustati od svih izvannastavnih aktivnosti i da kad uložiš svoje vrijeme u nešto, jednog dana će ti se to vratiti. Potrošila sam dio vremena, pogotovo u početku, i na takve razgovore, ali nije mi žao, zaključila je Ana u intervjuu za Sportske novosti.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Ana Đerek (@anaderek5)