Pretraga

Nastavnici, želite raditi u Luksemburgu? Ministarstvo raspisalo natječaj, evo detalja

A- A+

Ministarstvo znanosti i obrazovanja na svojim je stranicama objavilo poziv za izbor nastavnika za rad u Europskoj školi u Luksemburgu. Natječaj je za poziciju nastavnika engleskog jezika koji će podučavati engleski kao strani jezik za učenike na srednjoškolskoj razini. Vrijeme rada je devet godina, a mogu se javiti nastavnici srednjih škola u Hrvatskoj zaposleni na neodređeno puno radno vrijeme.

luksemburg

Luksemburg | foto: Pixabay

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je javni poziv za izbor nastavnika za rad u Europskoj školi u Luksemburgu. Traži se nastavnik engleskog jezika koji će podučavati engleski jezik kao strani jezik za učenike na srednjoškolskoj razini. Dob srednjoškolaca u Europskim školama je od 11 do 17 godina.

Rad je na određeno vrijeme, na devet godina do iznimno 12 godina. Javiti se mogu nastavnici srednjih škola u Hrvatskoj koji su zaposleni na neodređeno puno radno vrijeme. Za poučavanje engleskoga potrebna je odgovarajuća razina i vrsta obrazovanja te iskustvo u radu s djecom srednjoškolske dobi.

Izdvojeni članak
ministar obrazovanja radovan fuchs

Fuchs razmatra primjedbe sindikata: ‘Preporod nije poslao niti jednu primjedbu što se tiče koeficijenata’

Kako je navedeno u natječaju, Europske škole obrazovne su ustanove kojima zajednički upravljaju vlade država članica Europske unije. One su primarno usmjerene na djecu osoblja europskih institucija i svrha im je obrazovati djecu na njihovom materinskom jeziku. U Europskim školama rade učitelji i nastavnici koje su na rad uputile države članice. Obrazovni radnici u Europskim školama mogu raditi najviše devet do iznimno 12 godina. Napominje se da se radi u višejezičnom i multikulturalnom okruženju pa je važno znanje stranih jezika.

Zainteresirani moraju imati i hrvatsko državljanstvo. Poželjno je iskustvo u radu s djecom s posebnim potrebama, iskustvo u radu s dobno heterogenim skupinama te iskustvo u korištenju informacijske i komunikacijske tehnologije. Uz prijavu treba priložiti motivacijsko pismo od dvije kartice na engleskome i hrvatskome zašto osoba želi raditi u Europskim školama, životopis, presliku diplome, dokaz o položenome stručnom ispitu, dokaz o hrvatskom državljanstvu i potvrdu o podacima evidentiranima u Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje. Razgovor s kandidatima bit će online. Odabrani za rad u Europskoj školi nakon tog rada vraćaju se u školu u kojoj su radili na iste ili druge odgovarajuće poslove. Rad započinje početkom školske godine 2024./25. Prijave su otvorene do 4. ožujka, a sve detalje možete pročitati u dokumentu ispod. Ako vam nije vidljiv, osvježite stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab