Pretraga

Nismo jedini: Nastavnici otkrili kako su 1. travnja nasamarili učenike

A- A+

Srednja.hr nije jedina koja je prvotravanjskim podvalama nasamarila učenike. Neki nastavnici također su se pohvalili svojim, nekima smiješnim, a nekima malo manje smiješnim, šalama.

ilustracija: Taylor Wilcox, Unsplash

– Moji su učenici pisali iznenadni diktat iz velikog početnog slova s rečenicom: Danas je prvi april i ovo nije diktat, ispričala je jedna učiteljica.

Veliki broj učitelja i nastavnika na Facebook stranici Učitelji, nastavnici, profesori podijelio je svoje prvotravanjske podvale kojima su nasamarili učenike. Podsjćamo, i srednja.hr jučer je svojim objavama nasamarila dobar dio čitatelja.

Izdvojeni članak
prvi april na kalendaru

Prvi aprilili: Nastavili smo svoju tradiciju i danas vas malo zeznuli!

Neke su učiteljice, kao šaljivu osvetu, dobile i protupodvale.

– Rekla sam im da je stožer odlučio pomaknuti praznike, skamenili su se. Vratili su mi na tjelesnom kad su čekali da odem na drugi kraj dvorane da jedan padne i počne ‘plakati’ a ja zabrinuto dotrčim, ispričala je učiteljica Ivana.

Druga učiteljica učenicima je rekla kako će u školi biti cijeli dan jer zbog korone odmah nakon praznika idu na online nastavu pa stoga 1. travnja moraju napisati sve ispite koje su planirali za prva 2 tjedna nakon praznika.

– Bili su malo sumnjičavi, ali nije im bilo svejedno, kaže učiteljica Dajana.

Podvala je bilo i za one koji nastavu prate na daljinu. Nastavnica Jelena učenike je obavijestila da će, iznimno, pričati o bojenju jaja. No, uzalud su se ponadali, jer su na kraju ipak radili gradivo matematike.

Druga nastavnica imala je jaču podvalu. Učenike je obavijestila da budu online za 10 minuta jer, zbog manjka ocjena, ‘kreću s rešetanjem’. Odgovaranja, na njihovu sreću, ipak nije bilo.

Učiteljica Vanja pak nije stigla smisliti prvotravanjsku podvalu jer su učenici prvog i trećeg razreda – nasamarili nju.

– Dotrčalo dvoje meni na hodnik i reklo da su se A i B potukli, da B krvari iz nosa. Naravno, pravac učionica. B se drži za nos, A za stomak. Ja odmah što se dogodilo, oni 1. april…, ispričala je.

Sve u svemu, možemno zaključiti da je i ovaj 1. april mnogima bio zabavan.