Pretraga

Prvi aprilili: Nastavili smo svoju tradiciju i danas vas malo zeznuli!

A- A+

Prvi april već je tradicionalno na našem portalu dan za šale i podvale. Da, nastavnici mogu odahnuti jer neće dobiti manje plaće za travanj, nema naplaćivanja školarine jer niste izašli na studentske izbore, zbog lošeg vladanja neće vas pratiti socijalna služba, a nema ni odluke o povećanju pragova prolaznosti na maturi. Isto tako, ništa od besplatnih maturalaca i pokaza ZET-a, a na tjelesnom se i dalje ocjenjuju vaše sposobnosti.

Foto: M. Gelenčir|srednja.hr

Prema nekim izvorima, prvi april dan je rezerviran za šale i podvale još od 16. stoljeća pa ne bi bilo fer da prekinemo tu tradiciju koja i na našem portalu postoji već dulji niz godina. Tako smo i danas objavili nekoliko naših klasičnih prvoaprilskih tekstova. Pa krenimo redom. Iako se državna kasa puni puno manje nego prijašnjih godina, ne, proljetni praznici neće biti produljeni do kraja travnja jer nema novaca za plaće nastavnika. One se isplaćuju isto kao i prethodnih mjeseci.

Ako znate da se pragovi prolaznosti na maturi određuju tek na kraju ljetnog roka mature, onda niste nasjeli na tekst koji kaže da je NCVVO odlučio je povisiti pragove prolaznosti na obveznim predmetima – Hrvatskom, Matematici i Engleskom. Bila je to, naime, isto prvoaprilska podvala. Pragovi na nekim obaveznim predmetima neće biti čak 50% riješenosti ispita.

Najvažnija posljedica neizlaska na studentske izbore u Zagrebu ta je da će ruku u vaše ime oko bitnih odluka na Sveučilištu dizati osoba koja možda uopće ne dijeli vaš stav i vrijednosti koje zagovarate. Dakle, skoro 93% studenata Sveučilišta u Zagrebu koje nije bilo briga tko govori u njihovo ime pa nisu izašli na izbore – ne mora platiti punu školarinu. Odahnuti mogu i problematični učenici. Socijalna služba neće provjeravati roditelje školaraca s loše ocjenjenim vladanjem i puno neopravdanih.

Nasreću onih kojima popravlja, a nesreću onih kojima narušava prosjek, ocjene iz tjelesnog zaključivat će se ove godine te se taj predmet nastavlja ocjenjivati i sljedeće. Iako ste možda pomislili da je to ispravna odluka, ne, Ministarstvo turizma i Ministarstvo obrazovanja neće vam financirati odlazak na maturalac u Hrvatsku.

Već smo naviknuli na to da si dio političara koji su trenutno na vlasti pojedine stavke izborne kampanje financira proračunskim novcem. Znate ‘mi vam dajemo besplatno ovo, besplatno ono’, a sve zapravo platili građani. U Zagrebu je to vrlo često slučaj sa financiranjem prijevoza, pa će vas možda najviše šokirati činjenica da je vijest o besplatnim ZET pokazima za studente – također podvala.

U nadi da ste se danas barem malo zabavili – ugodan vam početak proljetnih praznika!

Sve ovogodišnje prvoaprilske podvale možete pročitajte na poveznicama:

Neslužbeno: Produljuju se uskršnji praznici, nastavnicima manje plaće za travanj

Povisuju se bodovni pragovi na maturi, za prolaz će trebati preko 50 posto na nekim ispitimaž

Niste izašli na studentske izbore? Za kaznu ćete morati platiti punu školarinu

Učenici kojima su otkazani maturalci naljeto putuju na račun ministarstava obrazovanja i turizma

Pala odluka uoči izbora: Svi studenti i učenici opet imaju besplatan pokaz ZET-a

Ove godine nema zaključivanja ocjena na tjelesnom, od sljedeće se više uopće ne ocjenjuje

Socijalna služba provjeravat će roditelje učenika koji imaju loše vladanje i puno neopravdanih