Pretraga

Objavljen popis: Poznato u koje će zamjenske škole zagrebački učenici ići 2021./22.

A- A+

Budući da šteta od potresa u Zagrebu i dalje nije sanirana, Grad Zagreb objavio je popis osnovnih i srednjih škola u kojima će 6.923 zagrebačka učenika iduće školske godine pohađati nastavu. Popisu škola koje trebaju zamjenu pridružile su se OŠ Ksavera Šandora Gjalskoga, koja se dograđuje, i dugo zapuštana Oš Jure Kaštelana.

Gimnazija Tituša Brezovačkog nakon potresa u ožujku 2020. | foto: Gimnazija Tituša Brezovačkog

Da šteta od potresa u Zagrebu do danas nije sanirana, svima je jasno. Kao ni mnogi drugi objekti, škole još uvijek nisu obnovljene pa će neki zagrebački učenici i iduće školske godine nastavu pohađati u zamjenskim školama.

Grad Zagreb objavio je popis osnovnih i srednjih škola u kojima će 6.923 učenika iduće godine pohađati nastavu.

– Obnova svih osnovnih i srednjih škola,  oštećenih u potresu 22. ožujka 2020., je u tijeku, a postupci sanacije njihovih objekata provode se u punom intenzitetu. Budući da niti jedan obrazovni objekt neće nažalost biti saniran do početka školske godine 2021./2022., za učenike tih  osnovnih i srednjih škola, odgojno-obrazovni rad nastavit će se organizirati u školskim ustanovama u kojima su nastavu pohađali i prošle školske godine, kažu iz Grada.

Za sve učenike, koji nastavu pohađaju na udaljenim lokacijama, Grad Zagreb najavljuje da će, kao i prošle godine, organizirati školski prijevoz.

– Vjerujemo da će obnova svih objekata biti dovršena u skladu s rokovima te da će učenici svih škola oštećenih u potresu, kao i Osnovne škole Ksavera Šandora Gjalskog i Osnovne škole Jure Kaštelana, u skoroj budućnosti nastavu pohađati u sigurnim, obnovljenim i moderno uređenim školskim prostorima, poručuju iz Grada. 
 
Lokacije i modeli organizacije odgojno-obrazovnog rada za školsku godinu 2021./2022. navedeni su u tablicama.

OSNOVNE ŠKOLE:

SREDNJE ŠKOLE:

Ako vam se dokumenti ne učitavaju, osvježite stranicu.