Pretraga

Pomiče se početak nove nastavne godine, Plenković: ‘To je važna obavijest za cijelu Hrvatsku’

A- A+

Iduća nastavna godina trebala je započeti 2. rujna, ali to ipak neće biti tako. Premijer Andrej Plenković najavio je da nova nastavna godina započinje tjedan dana kasnije, odnosno 9. rujna. Razlog tome je aktualna turistička sezona i vremenske neprilike.

kalendar

Ilustracija: Unsplash

Sredinom ožujka u javnu je raspravu pušten prijedlog školskog kalendara za iduću, školsku godinu 2024./2025. Ministarstvo je tada predložilo da nastava započne 2. rujna 2024. godine i završi 18. lipnja 2025. godine te da se iduće godine zimski praznici odvijati u dva dijela.

Nakon prvotne objave tog kalendara, mnogi su izrazili nezadovoljstvo oko datuma početka nastavne godine, o čemu smo pisali ovdje. No, kako prenosi Dnevnik.hr, premijer Andrej Plenković ove je srijede u Sisku najavio da će nastavna godina započeti nešto kasnije – 9. rujna.

Izdvojeni članak
učenica gleda u kalendar

Burna rasprava oko novog školskog kalendara, dva datuma mnogima su trn u oku

– Danas smo na inicijativu niza dalmatinskih i obalnih župana, u prethodnoj konzultaciji s Vladom i ministrom Fuchsom, dogovorili da nastavna godina umjesto planiranog 2. rujna započne od 9. rujna. To je važna obavijest za cijelu Hrvatsku, rekao je Plenković.

Napomenuo je, također, da je ta odluka donesena sa svim županima i gradonačelnikom grada Zagreba, Tomislavom Tomaševićem te da je vrlo važno za sve roditelje i zaposlenike u obrazovanju da znaju za ovu obavijest. Kaže i da je nastavna godina pomaknuta na kasniji datum zbog turističke sezone i vremenskih neprilika.