Pretraga

Pitali smo građane sjećaju li se prvog dana škole: ‘Bio je štrajk učitelja, prevarili su djecu’

A- A+

Uoči početka nove nastavne godine pitali smo građane u Zagrebu sjećaju li se svog prvog dana škole, bilo onog u osnovnoj ili onog u srednjoj školi. Mladi koje smo sreli su nam općenito govorili da se ne sjećaju prvog dana škole, dok su odrasli imali svakakve anegdote za ispričati. Jedna žena nam je ispričala kako je prvog dana škole njene kćeri bio štrajk učitelja i kako je njena kćer rekla da su na taj način ‘prevarili djecu’.

učionica s klupama (crno-bijela slika)

Foto: srednja.hr

Većina nas se sjeća svog prvog dana škole. Bilo da je riječ o osnovnoj ili srednjoj školi, tako velika promjena i novost u životu ostaje u sjećanju. Građani Zagreba koje smo uoči početka nove nastavne godine pitali sjećaju li se svog prvog dana škole ispričali su nam razne anegdote.

– Nisam znao ništa samo sam plakao. Htio sam ići doma, ali nisam uspio dok nije završila škola, bio je jedan od odgovora.

Skoro svi mladi koje smo pitali sjećaju li se prvog dana škole, bilo ono u osnovnoj ili srednjoj, maslovno su odgovarali sa – ne. Kada smo ih upitali zašto, odgovori su bili da nije bilo ništa posebno ili da im to jednostavno nije bila lijepa uspomena. No, bilo je i onih kojima je taj dan ipak ostao kao nešto pozitivno.

Izdvojeni članak
Zgrada osnovne škole Blaž Tadijanović u Slavoniji

Prvog dana škole roditelji prosvjedovali: ‘Zbog ovog sam bila prisiljena dati otkaz’

– Bilo mi je posebno jer sam bio još mali i u drugoj državi. Inače nisam s Balkana, ja sam iz Ukrajine. Sjećam se da sam u prvom razredu dobio i svoju prvu knjigu, ispričao nam je mladić.

Jedna žena nam je ispričala kako je prvog dana osnovne škole njene kćeri bio štrajk učitelja.

– Ona je bila jako razočarana i cijelim putem do škole je govorila kako su prevarili djecu jer su rekli da djeca dođu u školu, a na kraju nije bilo nastave, objasnila je.

Koje smo sve odgovore još dobili, pogledajte u videu ispod.

@srednja_hr Sjećate li se vi svog prvog dana škole? 😎🤓 … #srednjahr #prvidanskole #srednjaskola #osnovnaskola #fyp #balkantiktok #foryoupage #srednja #osnovna ♬ original sound – srednja_hr