Pretraga

Profesorica dobila otkaz jer nije htjela izbrisati svoje učenike s Facebooka

A- A+

Profesori iz srednje škole Stevens u Claremontu ne smiju biti prijatelji na Facebooku sa svojim učenicima. Međutim, 79-godišnja Carol Thebarge nije htjela izbrisati nikoga sa svog profila zbog čega je nakon 35 godina rada ostala bez posla.

Foto: Screenshot WMUR

Učenici iz kalifornijske srednje škole Stevens ne smiju komunicirati sa svojim profesorima na Facebooku niti biti s istima prijatelji na društvenim mrežama – glasi pravilo u spomenutoj školi na koje se oglušila 79-godišnja profesorica Carol Thebarger i zbog toga ostala bez posla, piše Business Insider.

Izdvojeni članak

Asistentica umjesto zadaće studentima poslala svoje golišave fotografije

Otkaz zbog Facebook prijateljstva s učenicima

Thebarge je napravila Facebook profil prije četiri godine kako bi bila u kontaktu s bivšim i sadašnjim učenicima. No kako je politika škole da profesori ne smiju komunicirati s učenicima preko društvenih mreža, od 79-godišnje Carol su zatražili da izbriše učenike iz svojih prijatelja. Budući da se profesorica s tim nije složila, odbila je napraviti što su nadređeni od nje zatražili i zbog toga je, nakon 35 godina karijere, u petak dobila otkaz i odradila zadnji radni dan.

– Ova djeca su me naučila toliko toga, koliko sam i ja njih naučila. Gdje ćemo povući crtu? Moj odnos s učenicima je uvijek bio siguran, izjavila je Thebarge za WMUR.

Izdvojeni članak

Zbog golišavih fotki profesorica suspendirana

Srednjoškolcima se šalje pogrešna poruka

Rigorozna mjera po pitanju odnosa profesora i učenika uvedena je u školu nakon što je nedavno uhićen drugi zaposlenik, Christopher LeBlanc, jer je bio u neprikladnoj vezi s jednom od srednjoškolki.

Nekolicina učenika je razočarana zbog činjence da im je jedna od dražih profesorica dobila otkaz zbog tako banalne stvari. Bivša srednjoškolka Taylor Anderson je za WMUR izjavila kako nikada ne bi maturirala da nije bila prijateljica s profesoricom Thebarge.

– Pomoću Facebooka komuniciramo s ljudima kojima vjerujemo onda kada stvari u kući krenu po zlu, a u Claremontu postoji mnoštvo djece koja imaju problema u obitelji, izjavila je Anderson. Dodala je da oni trebaju nekoga kao što je bila gospođa T., kako odmilja zovu 79-godišnju profesoricu.

Thebarge je nakon otkaza istaknula kako je svjesan opasnosti korištenja društvenih mreža, no također tvrdi da se na ovaj način učenicima suptilno poručuje da ne smiju vjerovati svojim  profesorima koji komuniciraju s učenicima izvan razreda.