Pretraga

Ravnatelj gimnazije u Zagrebu podijelio fotku stvarnosti u hrvatskim školama: ‘Ovo je tragedija’

A- A+

Ravnatelj XVIII. gimnazije u Zagrebu, Hermenegildo Gall na svom je Facebooku objavio fotografiju pomalo tužne stvarnosti u hrvatskim školama. Naime, ravnatelj je fotografirao oglasnu ploču na PMF-u na kojoj se nalazi desetak oglasa za poslove profesora, čistača, kuhara, a na mnogima od njih je pisalo i da se radi o hitnoj situaciji. Ova fotografija izazvala je brojne, uglavnom razočarane komentare.

PMF oglasna ploča

Foto: Facebook

 

Ravnatelj XVIII. gimnazije u Zagrebu, Hermenegildo Gall fotografirao je oglasnu ploču na PMF-u na kojoj se nalazi desetak oglasa za razne poslove kao što su nastavnici, pomoćnici u nastavi, profesori, čistači i slično. Ovu fotografiju objavio je na svom Facebook profilu i podijelio kako ga to, zapravo rastužuje te da misli da je svaka nada za našu zemlju i obrazovanje izgubljena.

‘Nema profesora matematike i većine ostalih predmeta’

– Gledam ovu oglasnu ploču na PMF-u, smjer Matematika i u njoj se ogleda sva tragedija hrvatske sadašnjosti. Nema profesora matematike i većine ostalih predmeta, nema kuhara, spremačica, domara… Tko će uskoro uopće raditi u našim školama i što čeka našu djecu, unuke?, napisao je ravnatelj.

Dodao je i da misli da je došlo vrijeme kada se više nitko neće žaliti na to kakvog profesora ili profesoricu ima nego ima li uopće kvalificiranu osobu za poučavanje.

– Neću biti pesimističan, ali kao što smo zakasnili za klimatski spas Zemlje i ovdje nam je otišao zadnji vlak nade, zaključio je ravnatelj.

Izdvojeni članak
Učitel

Država ne da nastavnicima da nakon 65. rade u školi: ‘Cjelodnevna bi mogla doliti ulje na vatru’

Slična situacija je i u vrtićima

Nekoliko ravnateljevih pratitelja komentiralo je ovu fotografiju i niti oni nisu krili svoje razočarenje.

– I u vrtićima je isto tako! Još pokoji zanesenjak zaluta, ali sve manje i manje… Nitko ne želi raditi u prekobrojnim skupinama sa sve više odgovornosti, sa sve više zahtjeva (stručnog tima, roditelja…), a za nedovoljnu plaću. Naravno, nije sve u novcima i to je svima jasno, ali bome je sve manje onoga što bi to nadomjestilo. Mislim na zdravu radnu okolinu, veselje, zajedništvo, zakonske uvjete i slično, jedan je od komentara.

Jedan pratitelj je jednostavno prokomenitrao da – kako se odnosimo prema učiteljima i profesorima, tako i žanjemo.