Pretraga

Traže se nastavnik i pedagog za rad u školama u Belgiji i Italiji, evo kako se prijaviti

A- A+

Traže se nastavnik engleskog i hrvatskog jezika te pedagog za rad u školama u Belgiji i Italiji. Ministarstvo znanosti i obrazovanja raspisalo je javni poziv, a kandidati se mogu prijaviti do 16. veljače. Ugovor će sklopiti na maksimalno devet, odnosno 12 godina u iznimnim slučajevima.

nastava u učionici, razred

Ilustracija: Pexels

Ministarstvo znanosti i obrazovanja traži nastavnika i pedagoškog savjetnika za rad u Europskim školama.

Evo koji su uvjeti

Konkretno, prema javnom pozivu koji su objavili 12. siječnja, traže odgojno-obrazovne radnike – nastavnike i pedagoge iz srednjih škola – da popune dvije trajne pozicije, jednu u Belgiji, drugu u Italiji.

Europska škola u Bruxellesu treba nastavnika engleskog i hrvatskog jezika. Taj će nastavnik podučavati engleski kao strani jezik, a hrvatski kao materinski, oboje na srednjoškolskoj razini. Dob srednjoškolaca u toj školi je od 11 do 17 godina. Prava i obveze nastavnika definiraju se, napominju u pozivu, pravilima Europske škole.

Pedagoga, odnosno pedagoškog savjetnika treba Europska škola u Vareseu. Komunikacija s učenicima održavat će se na engleskom i njemačkom ili francuskom. Drugim riječima, pedagog treba govoriti engleski i jedan od spomenuta druga dva strana jezika, i to na razini C1. Usto, treba im osoba koja ima iskustvo u radu sa srednjoškolcima u dobi od 11 do 17 godina.

Pedagoški će savjetnik biti usmjeren na život učenika, usko će surađivati s ostalim stručnim i savjetodavnim osobljem, a ključna područja njegova ili njenoga posla bit će – dobrobit, ponašanje i disciplina. Poželjno je imati i iskustvo u radu s djecom s posebnim potrebama te dobno heterogenim skupinama. Nastavnik i pedagog bit će zaposleni na maksimalno devet, odnosno 12 godina u iznimnim slučajevima.

Izdvojeni članak
nastavnica drži nastavu u učionici, učenici ju slušaju

Koliko zarađuju učitelji i nastavnici? Ovo su njihove plaće za listopad 2022., nakon dva povećanja

Kako se prijaviti?

Uz prijavu na jedan od ovih poslova potrebno je navesti osobne podatke – ime i prezime, adresu stanovanju, mail adresu, broj i naziv radnog mjesta – te niz drugih dokumenata. To su, redom, motivacijsko pismo od 2 kartice teksta na engleskom i hrvatskom, životopis, presliku diplome, dokaz o položenom stručnom ispitu, dokaz o državljanstvu, potvrda s mirovinskog.

Za radno mjesto pedagoškog savjetnika treba dostaviti i potvrdu škole stranih jezika o znanju njemačkog ili francuskog jezika, osim onih kandidata koji imaju visokoškolsku diplomu iz jednog ili dva ta jezika. Ministarstvo preporučuje korištenje Europass obrasca, koji možete pronaći ovdje. Prijave na javni poziv podnose se do 16. veljače na adresu:

REPUBLIKA HRVATSKA
MINISTARSTVO ZNANOSTI I OBRAZOVANJA
Služba za osiguranje kvalitete i informacijsku potporu sustavu odgoja i obrazovanja
JAVNI POZIV za izbor nastavnika i pedagoškog savjetnika za rad u Europskim školama
Donje Svetice 38
10000 Zagreb

Sve informacije i detalje oko potrebnih i uvjeta koje trebate zadovoljiti pronađite u dokumentu ispod. Ako vam se dokument ne prikazuje, potrebno je osvježiti stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab