Pretraga

Učenice I. gimnazije Varaždin osvojile Junior Freshhh natjecanje

A- A+

U Ini je održano live finale srednjoškolskog natjecanja Junior Freshhh u kojem je sudjelovalo pet tročlanih timova boreći se za pobjedu rješavanjem izazovnih zadataka iz područja prirodnih znanosti. Ovo jedinstveno online natjecanje INA organizira već drugu godinu zaredom, a pobjednički tim čine učenice I. Gimnazije iz Varaždina, Barbara Mikašek, Matea Križanić i Anabela Ljubić.


Čak 417 timova u studenom prošle godine natjecala su se za prolazak u finale rješavajući tjedne zadatke iz matematike, fizike, kemije, biologije i geografije, a natjecanje je privuklo 1.300 učenika iz 50 gradova.

INA nastavlja jačati suradnji sa srednjoškolskom populacijom

– Ovako velik interes srednjoškolaca dodatni je poticaj i za nas u Ini da nastavimo jačati suradnju sa srednjoškolskom populacijom. INA je oduvijek bila usmjerena na privlačenje najboljih talenata i stručnjaka u svoj tim, a posljednjih nekoliko godina naš je fokus upravo na mladim ljudima. Uvjerena sam kako smo ovim projektom srednjoškolskoj populaciji približili naftnu industriju i mogućnosti razvoja karijera koje ona nudi, a možda se i potencijalni budući zaposlenici Ine kriju upravo među natjecateljima Junior Freshhh-a, pozdravila je tako finaliste gđa. Vladimira Senčar Perkov, Inina direktorica Sektora upravljanja ljudskim resursima.

Izdvojeni članak

INA pokrenula online srednjoškolsko natjecanje Junior Freshhh

U prvom dijelu natjecanja učenici su stručnoj komisiji predstavili rješenje zadatka koji im je prethodno zadan kao domaća zadaća, dok su u drugom dijelu rješavali finalni zadatak pred stručnom komisijom. Sukladno dobivenim ocjenama, prvo mjesto pripalo je timu ‘Se bumo ih rasteple’ koji su činile učenica Prve Gimnazije iz Varaždina, Barbara Mikašek, Matea Križanić i Anabela Ljubić. Drugoplasirani su završili Karlo Šerbetar, Ino Lazar i Matej Vugrinec, Gimnazija Fran Galović iz Korpivnice, dok su treće mjesto zauzeli Katarina Radman, Lovro Ivančević i Marin Sinožić, učenici Gimnazije Andrije Mohorovičića iz Rijeke.

Ovakva natjecanja su motivacija za srednjoškolce

– Mislim da ovakva natjecanju za nas srednjoškolce predstavljaju dodatnu motivaciju da nastavimo svoje obrazovanje u jednom od polja prirodnih znanosti, izjavila je Barbara Mikašek iz pobjedničke ekipe I. Gimnazije Varaždin.

Natjecatelji iz pobjedničkih timova nagrađeni su vrijednim nagradama pa su tako dobili iPad Air za prvo mjesto, Kindle Paperwhite za drugo mjesto te Paket opreme za online učenje za treće, kao i INA promotivni paket i posjet Ininim postrojenjima za sve nagrađene. Također, posebna nagrada, 3D printer uručena je školi s najvećim brojem timova koji su sudjelovali u online natjecanju, Gimnaziji Fran Galović, Koprivnica.

– Učenice su bile motivirane lanjskom muškom ekipom iz naše škole koja je osvojila treće mjesto i da bi dokazale da su djevojke jednako pametne, vrijedne i moćne udružile su se i pobijedile starije kolege iz škole. One su tek drugi razred i sigurno im je to bila jedna motivacija, a druga blizina INA-e u Đurđevcu. To je tvrtka s kojom mi dugo surađujemo, imamo pozitivna iskustva te vjerujemo u njihove organizacijske sposobnosti oko ovakvih natjecanja. Treći razlog prijave je što smo imali najmentoricu iz naše škole Vjera Antolaš, otkrila nam je razlog prijave ravnateljica Nevenka Lončar iz gimnazije Dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac.