Pretraga

Ovo su učenici koji inspiriraju: Film koji razbija predrasude i prikazuje kako bi obrazovanje trebalo izgledati

A- A+

Generacija inspiracija hrvatski je dokumentarni film koji razbija predrasude s kojima se susreću mladi prilikom uključivanja u STEM aktivnosti. Kroz autentične priče o uspjesima i pogledima na svijet glavnih protagonista ovog dokumentarca, prikazuju se prilike koje otvaraju najnovije tehnologije, bilo u području pripreme mladih za poslove budućnosti ili osnaživanju njihove uloge za prosperitet cijelog društva.

Foto: Screenshot YouTube, srednja.hr

Oni su djevojčice i dječaci iz različitih sredina, različitih osobina i interesa, a zajedničko im je da koriste najnovija znanja i tehnologije, kritički promišljaju o svijetu oko sebe, razvijaju svoju kreativnost i u tome su izrazito uspješni. O njima je snimljen dokumentarni film Generacija inspiracija koji je premijerno prikazan u Kaptol Boutique Cinema u Zagrebu.

Izdvojeni članak
stem stipendija

Objavljene prve rang-liste dobitnika STEM stipendije u 2019./2020. godini

Ovi učenici ruše predrasude koje su ukorijenjene u našem društvu pokazujući kako su u bavljenju STEM znanostima jednako uspješni i dječaci i djevojčice, kako kompetencije u ovom području nisu rezervirane isključivo za rad u IT sektoru, kako su djeca s ovim znanjima nerijetko omiljena u društvu te kako, bez obzira žive li u malim mjestima ili velikim gradovima, zahvaljujući brojnim mogućnostima današnjice, imaju jednake prilike za uspjeh i razvoj.

Film je zanimljiv, poučan i dirljiv, te prikazuje kako bi i što trebalo raditi u školi i na koji se način učenici pripremaju za život ssadašnjosti i budućnosti.

 

Snimanje se odvijalo diljem Hrvatske, a sve pod palicom Siniše Josipa Starčevića, nagrađivanoga redatelja i producenta poznatog upravo po nizu inspirativnih dokumentarnih formata snimanih za Europsku komisiju, razna međunarodna događanja i multinacionalne kompanije.

Generacija inspiracija isprepliće razmišljanja i stavove mladih polaznika donacijskog programa Generacija NOW prikazujući kako STEM vještine u školama pozitivno utječu na razne aspekte njihovog života, života njihovih obitelji i zajednica u kojima žive.

Generacija NOW  donacijski je program  koji provodi Hrvatski Telekom u suradnji s Institutom za razvoj i inovativnost mladih.  U četiri godine, u pripremanje mladih za poslove budućnosti uloženo je više od 4 milijuna kuna, a u programu se nalazi više od 300 obrazovnih institucija diljem Hrvatske. Dokumentarnim filmom „Generacija inspiracija“, ali i čitavim nizom aktivnosti unutar donacijskog programa, Hrvatski Telekom ističe koliko je važno ulagati u bolje obrazovanje svih školskih uzrasta  – kako bi uspješno koračali životom ne propuštajući prilike koje pruža najnovija tehnologija, stoji u priopćenju Hrvatskog Telekoma.