Pretraga

Učenik Elektrotehničke škole u Zagrebu šakom udario profesora – ravnatelj radi na njegovu isključenju

A- A+

Učenik Srednje elektrotehničke škole u Zagrebu u srijedu je u popodnevnim satima nokautirao profesora Zdravka Ivkovića. Radi se o jednom od omiljenih profesora u popularno zvanom Končaru, koji je zbog jačine udarca zadobio ozljede u predjelu oka te je trenutno na bolovanju. Njegov napadač je suspendiran, a ravnatelj Renato Matejaš tvrdi da škola radi na njegovu isključenju.

www.ss-elektrotehnicka-zg.skole.hr

Učenik Srednje elektrostrojarske škole u Zagrebu u srijedu je oko 14 i 30 sati nasrnuo na profesora Zdravka Ivkovića te ga udario šakom u lice. Profesor je zadobio ozljede u predjelu oka te je trenutno na bolovanju, a maloljetni napadač je suspendiran, piše Jutarnji list.

Izdvojeni članak

Fizički napad majke na profesoricu: ‘Čupala me, udarala i srušila na pod’

Profesor s nekoliko šavova na bolovanju

Na prvom satu u popodnevnoj smjeni profesor Ivković je ušao u razred, zapisao na ploču temu koju je taj dan trebao obrađivati s učenicima, kada je u prostoriju ušao učenik koji ne pohađa nastavu u tom razredu te ga udario šakom u lice.

– Bilo mi je čudno zašto dolazi na nastavu u razred koji nije njegov. Pozdravio me i ispričao se što kasni, a onda mi je prišao i udario me šakom u glavu. Pao sam, oblila me krv i u razredu je nastupio šok. Hitna pomoć došla je po mene, izjavio je za Jutarnji šokirani profesor.

Dodao je da je trenutno na bolovanju jer ima ozljedu u predjelu oka i nekoliko šavova. – Lakše ću se oporaviti od fizičkih ozljeda nego od šoka. Što bi bilo da je imao neku palicu ili oružje? Stalno razmišljam o tome. Osim toga, mučno mi je što su djeca vidjela taj nemili prizor, koji je i njih šokirao, rekao je Ivković koji je na glasu kao jedan od omiljenih profesora.

Istaknuo je kako je njegov napadač redovito izostajao s nastave te da mu je nedavno rekao da se mora više potruditi i napraviti vježbe kako bi prošao na polugodištu.

Izdvojeni članak

Profesor roditelja udario šakom u glavu

Učenika će izbaciti iz škole

Maloljetnik je nakon napada otišao do ulaza u školu, sjeo i čekao da po njega dođe netko od zaposlenika. Nije pokazivao znakove agresije, no isto tako nije htio dati objašnjenje zašto je udario profesora. Kada su stigla Hitna službe, odvezla je i profesora i učenika.

Ravnatelj popularno zvanog Končara Renato Matejaš novinarima je rekao da je ovo prvi takav incident u njegovoj školi te da je svima teško pao napad na Ivkovića. Napadnuti profesor, kako ravnatelj Matejaš tvrdi, razumije djecu i s njima ima odličan odnos, a u školi predaje tehničke predmete već 30 godina i ubrzo će u mirovinu.

– Djeca ga jako vole i zaista je kompetentan profesor. Učenik je suspendiran i radimo na njegovom isključenju, izjavio je Renato Matejaš.