Pretraga

Upoznajte Wasima iz Sirije, izuzetnog učenika I. gimnazije: Za samo 6 mjeseci savladao je hrvatski jezik, na kojemu danas sluša sve predmete

A- A+

Učenice I. gimnazije u Zagrebu snimile su kratak, ali upečatljiv intervju sa svojim kolegom iz školskih klupa. Radi se o učeniku Wasimu, koji je prije godinu dana stigao iz Sirije, svoje domovine zahvaćene ratom. Wasim sada pohađa drugi razred u I. gimnaziji, a sve nastavne predmete sluša na hrvatskom jeziku. Istovremeno, svoje prijatelje iz razreda poučava arapskom jeziku. Jednoga dana želi postati liječnik i nastaviti živjeti u Hrvatskoj. Upoznajte izuzetnog učenika blagog osmijeha – Wasima.

Wasim, učenik I. gimnazije Zagreb | Screenshot: Facebook

Dječak Wasim prošle je godine stigao u Hrvatsku i u travnju krenuo pohađati I. zagrebačku gimnaziju. Došao je iz Sirije, svoje domovine zahvaćene ratom. Po dolasku u Hrvatsku, prvo je učio hrvatski, a potom je krenuo u školu. U Hrvatskoj nije cijela njegova obitelj – jedan mu je brat ostao u Siriji, dok je drugi u Njemačkoj.

Wasim je u šest mjeseci savladao hrvatski jezik uz pomoć profesorice Maje Buze, a Zagrebu, okolini, društvu i školi brzo se prilagodio. Jednoga dana želi postati liječnik i nastaviti živjeti u Hrvatskoj, o kojoj nije znao baš ništa prije doseljenja.

Wasim danas pohađa drugi razred I. gimnazije u Zagrebu, a s obzirom da je dobro savladao jezik, sve nastavne predmete sluša na hrvatskom. Istovremeno, svoje razredne prijatelje uči arapskom jeziku.

Wasim, izuzetan učenik blagog osmijeha, predstavio se u kratkom videu koji je na svojoj Facebook stranici objavila I. gimnazija. Intervju je vodila Doris Mašić, a snimala i montirala Rahela Poljak. Upoznajte Wasima.