Pretraga

Velika tuga u Karlovcu, preminula omiljena profesorica: ‘Zaista je uživala u životu, a mi u druženju s njom’

A- A+

Velika tuga zavladala je među djelatnicima, učenicima i bivšim učenicima Gimnazije Karlovac. Preminula je mnogima omiljena profesorica talijanskog i engleskog jezika, Željka Udiljak. Mnogi se od nje lijepim riječima opraštaju putem društvenih mreža.

Željka Udiljak | Foto: Gimnazija Karlovac, facebook / pixabay

Hodnicima Gimnazije Karlovac zavladala je tuga – u srijedu je preminula dugogodišnja profesorica engleskog i talijanskog jezika, Željka Udiljak, izvijestili su iz škole.

‘Zaista je uživala u životu’

– Vedra duha, dinamična i uvijek nasmijana, zaista je uživala u životu, a mi – mi smo uživali u druženju s njom! Draga Željka, putuj mirno! Tvoji kolege i učenici, poručili su iz karlovačke gimnazije.

Ova vijest rastužila je i mnoge bivše učenike, kao i roditelje koji imaju lijepe uspomene na profesoricu Udiljak.

– Neponovljiva. Uvijek se razveselim, 20-ak godina kasnije, kad se sjetim drage profesorice. Naša razrednica Ratka Lardšnajder umrla je i ostali smo bez razrednice. Profesorici Udiljak nije nikad bilo teško doći na naše godišnjice umjesto nje, prelistati stari dnevnik 4.b i pitati kako smo… To znači puno. Zbogom, profesorice, prisjeća se jedna bivša učenica.

Izdvojeni članak

U 34. godini preminula nastavnica talijanskog jezika: ‘Nedostajat će nam njezin iskren osmijeh’

Ostala je u lijepoj uspomeni na gimnazijske dane

Mnogi će profesoricu Udiljak pamtiti po osmjehu i vedrini koju je unosila u prostoriju u kojoj se našla.

– Doba srednjoškolskih klupa, kao i svako drugo doba u životu, obilježava mnoštvo uspona i padova, te mnoštvo ljudi. Od tog mnoštva ljudi, neki imaju svoje posebno mjesto u sjećanjima, sjećanje na njih uvijek izmami osmijeh na lice, i te uspomene prekrivaju one ružne kojih ima u svakom odrastanju. Ti ljudi su svojim blagim, energičnim i šaljivim nastupom pokušali biti prisni sa svojim đacima, ne bi li im na taj način prenijeli znanje i usadili radne navike, te želju da uče; stvarajući od njih kvalitetne ljude na koje će danas-sutra biti ponosni kao svoje bivše đake. Profesorica Udiljak bila je jedna od tih za koje se to može reći i koja je upravo takvim pristupom sudjelovala u ‘izgradnji’ brojnih generacija đaka, ostajući u lijepoj uspomeni na te minule gimnazijske dane, komentirao je jedan bivši učenik profesorice Udiljak.