Pretraga

[VIDEO] Kad kemijski elementi partijaju

A- A+

U sklopu programa MSCA, Europske Komisije, predstavljena je simpatična reklama Sveučilišta u Oslu koja prikazuje zabavu kemijskih elemenata. Koji bi se element s kojim spojio, koji rastavio, a tko bi se našao u nepovoljnom ljubavnom trokutu saznajte u videu.

Izvor: Screenshot MSCA

Program MSCA, nazvan prema znanstvenici Marie Curie, podržava mlade istraživače i profesionalni razvoj znanstvenika u Europskoj Uniji.  Osim što potiče mobilnost među zemljama članicama, program razbija barijere među poslovnim i akademskim sektorima.

Promotivni video organizacije svidjet će se učenicima, ali i profesorima kemije koji neuspješno vode bitku s nerazumijevanjem kemijskih reakcija i procesa. Video simulira tipičnu srednjoškolsku zabavu na kojoj su glavni akteri kemijski elementi. Baš kao i u stvarnom životu, ni periodni sustav elemenata nisu zaobišle ljubavne muke, ljubomora, fizička privlačnost, ali i grupice poput popularnih učenika i samotnjaka. Učenici će, u poznatom okruženju, moći prepoznati tipične akcije i reakcije koje će zatim povezati s elementima.