Pretraga

[VIDEO] Maturanti, pozor: Napravite ove stvari kada upišete faks i studiranje će vam biti lakše

A- A+

Na našoj online konferenciji Brucoš 101, gdje smo pričali kako izgleda prelazak iz srednje škole na fakultet, naše gošće sa ZŠEM-a dale su nekoliko odličnih savjeta kako maksimalno iskoristiti studiranje. Neke od ključnih stvari su povezivanje s ljudima i rješavanje kolokvija na vrijeme, a što konkretno pod time misle, pogledajte u videu.

Prelazak iz srednje škole na fakultet najlakše se može opisati kao prelazak u jednu potpuno drugu dimenziju. Više niste učenici, sada ste kolege i kolegice. Nemate više ocjene, nego ECTS bodove, a uz ispite imate i kolokvije. Osim tih pojmova koje smo detaljno objasnili što su u našoj online konferenciji Brucoš 101, naše gošće sa Zagrebačke škole ekonomije i managementa dale su odlične smjernice kojih se tijekom studiranja trebate držati.

– Potrebno je imati dobru ekipu, dobru praksu, rješavati obaveze na vrijeme i dobro slobodno vrijeme, rekla je Dina Vasić, viša predavačica na katedri za financije i računovodstvo na ZŠEM-u.

S njom se složila i Anamarija Tabulov, studentica ZŠEM-a koja ondje i radi kao suradnica u marketingu i Content Manager.

– Ja u životu nisam bila na niti jednom ispitu,sve sam kolokvirala i imala sam četiri mjeseca ljeta praktički i još mjesec i pol slobodno zimi, objasnila je Anamarija.

Detaljni savjeti naših gošća za što bolje iskustvo studiranja nalaze se u videu ispod, a bilo bi poželjno da ih i poslušate jer mnogi brucoši bi rekli – ‘da mi je barem to netko rekao prije nego sam krenuo na faks’.

Konferenciju Brucoš 101 i cijelo gostovanje naših gošći pogledajte na našem YouTube kanalu.


Projekt Brucoš 101 provodi portal srednja.hr. Partneri projekta su Edward Bernays University College, Zagrebačka škola ekonomije i managementa te Privredna banka Zagreb. Ako želite redovno primati specijalizirane vijesti iz svijeta obrazovanja s portala srednja.hr, pretplatite se na naš newsletter ispunjavanjem obrasca dostupnog ovdje. U sklopu projekta ćemo objaviti i opsežne vodiče za brucoše, a do tada pogledajte video konferencije Brucoš 101: Uvodni kolegij o studiranju.