Pretraga

[VIDEO] Nekad na vratima kabineta, danas na zaslonu mobitela: Kako fakulteti obaviještavaju studente

A- A+

Komunikacija fakulteta sa studentima se u vrijeme naših roditelja svodila na rukom pisane obavijesti koje su profesori i profesorice ostavljali na vratima. U današnje vrijeme interneta gotovo sve obavijesti je moguće naći na službenim stranicama fakulteta, ali za obavijesti fakulteti sve više koriste omiljeni komnikacijski alat studenata – društvene mreže.

gleda u mobitel tipkanje

Foto: Daria Nepirakhina, Unsplash

Većina mladih provodi jako puno vremena na društvenim mrežama. Svjesni su toga i fakulteti koji znaju da će obavijest do studenata najbrže doći ako ju podijele putem Facebooka. Dejan Gluvačević, pročelnik Odjela za komunikacije na Edward Bernays University Collegeu u sklopu online konferencije portala srednja.hr Brucoš 101 objasnio je kako je najbolje komunicirati sa studentima i koje društvene mreže oni preferiraju.

– Morate komunicirati onim alatom kojeg oni koriste. To su sada TikTok, Facebook, Instagram, kod nas su najčešće platforme još uvijek Facebook i Instagram, ali svjesni smo važnosti TikToka. Kako se svi mijenjamo, kako dolaze nove generacije tako se mijenjaju i ti alati. Facebook je već postao mreža za starije, novije generacija ga toliko ne koriste. Ako hoćete poslati neku poruku, neku obavijest, morate prilagoditi i sam alat komunikacije, smatra Gluvačević.

Više o važnosti prakse, učenju izvan predavaonice i tome kako izgleda studij na Edward Bernays University Collegeu poslušajte u snimci ispod:

 


Projekt Brucoš 101 provodi portal srednja.hr. Partneri projekta su Edward Bernays University College, Zagrebačka škola ekonomije i managementa te Privredna banka Zagreb. Ako želite redovno primati specijalizirane vijesti iz svijeta obrazovanja s portala srednja.hr, pretplatite se na naš newsletter ispunjavanjem obrasca dostupnog ovdje. U sklopu projekta ćemo objaviti i opsežne vodiče za brucoše, a do tada pogledajte video konferencije Brucoš 101: Uvodni kolegij o studiranju.