Pretraga

Ovo je program 28. Smotre Sveučilišta u Zagrebu: Nakon završetka, održava se i velika brucošijada

A- A+

Smotra Sveučilišta u Zagrebu, najveća manifestacija koja će po 28. put za redom okupiti maturante, buduće i trenutačne studente, održat će se od 9. do 11. studenoga ove godine. Na njoj će se predstaviti čak 31 fakultet i tri umjetničke akademije. Smotra će za posjetitelje biti otvorena sva tri dana od 10 do 20 sati. Ulaz na manifestaciju je besplatan, a nakon završetka, održat će se sveučilišna brocošijada kao poklon studentima.

Foto: Ramona Ščuric | srednja.hr

Smotra Sveučilišta u Zagrebu, najveća manifestacija za maturante, buduće i sadašnje studente, i ove će se godine održavati od 9. do 11. studenoga 2023. u Kongresnoj dvorani te dvoranama Zimski vrt i Cres na Zagrebačkom velesajmu.

Predstavit će se ukupno 31 fakultet i tri umjetničke akademije

Riječ je o najstarijoj manifestaciji toga tipa u Republici Hrvatskoj koju Sveučilište u Zagrebu organizira već 28. put kako bi se učenici završnih razreda srednjih škola, studenti i svi zainteresirani informirali o studijskim programima i upisnim uvjetima, studentskom životu i uvjetima smještaja tijekom studiranja u Zagrebu, opremljenosti pojedinih fakulteta, kreativnim mjestima za zapošljavanje u pojedinim strukama te o brojnim drugim pojedinostima koje su mladim ljudima važne prilikom odluke o upisu na fakultet i odabiru svoga budućega zanimanja.

Smotra će za posjetitelje biti otvorena sva tri dana od 10 do 20 sati, a ulaz na manifestaciju je besplatan. U okviru Smotre posjetiteljima će se predstavljati sastavnice Sveučilišta u Zagrebu ‒ 31 fakultet i 3 umjetničke akademije. Ovogodišnja se Smotra održava se u okviru Tjedna Sveučilišta u Zagrebu tijekom kojega se od 3. do 11. studenoga organizira niz sveučilišnih događanja.

Izdvojeni članak
Muškarac i žena rade sklekove

Sveučilište u Zagrebu proglašeno najboljim i najaktivnijim sportskim sveučilištem u Europi

Sve informacije o studijima na jednom mjestu

Smotra će biti otvorena u četvrtak, 9. studenoga, na svečanosti koja će se održati u 10 sati u dvorani Zimski vrt, a otvorit će je rektor Sveučilišta u Zagrebu, Stjepan Lakušić. Uz prorektore, dekane i prodekane, profesore i studente, očekuje se da će svečanom otvaranju Smotre nazočiti brojni uzvanici i gosti. Nakon svečanoga otvaranja, u nastavku programa Smotre, u 10.30 sati, u dvorani Zimski vrt, održat će se panel pod nazivom Zanimanja budućnosti.

Posjetitelji će na izložbenim prostorima, smještenima u Kongresnoj dvorani, u izravnom kontaktu sa studentima i zaposlenicima pojedinoga fakulteta i akademije dobiti informacije o mogućnostima studiranja na svim studijskim razinama – preddiplomskoj, diplomskoj i poslijediplomskoj.

Izdvojeni članak
Dan digitalne transformacije 2023

Sveučilište u Zagrebu planira se digitalno transformirati: Cilj je bolja priprema studenata za budućnost

Poklon studentima u obliku – brucošijade

Nakon završetka Smotre, u subotu 11. studenoga 2023. navečer, u paviljonu 10a na Zagrebačkom velesajmu održat će se sveučilišna brocošijada (1. BruTZGa). Uz Sveučilište u Zagrebu, prvu sveučilišnu brocošijadu organiziraju Studentski centar u Zagrebu i Studentski zbor Sveučilišta kao poklon svojim studentima. Ulaz na brucošijadu je besplatan, uz predočenje ulaznice.

Program manifestacije sastavljen je od različitih sadržaja koji će se održavati u trima prostorima. Detaljan program Smotre dostupan je na ovoj poveznici.