Pretraga

Konačno se i to dogodilo: Veliko sveučilište promijenilo svoju kritičnu web stranicu

A- A+

Vijest o proslavi 45. obljetnice stara tri godine i ne noviji zapisnici sa sjednica Senata od onih iz 2022. – tako je otprilike izgledala web stranica Sveučilišta J.J. Strossmayera u Osijeku. O neprikladnosti stranice za doba u kojem živimo, kao i neatraktivnosti za one koji bi trebali upisati tamošnje studije, pisali smo nekoliko puta. Kritika je očito urodila plodom – ovih dana osječko je sveučilište dobilo novu stranicu.

djevojka uči za laptopom

foto: Unsplash

Kako svakodnevno kao sektorski novinari pregledavamo web stranice sveučilišta, nismo mogli ne primijetiti, u najmanju ruku, kritičnu web stranicu Sveučilišta J.J. Strossmayera u Osijeku. S obzirom na doba u kojem živimo, online komunikacija, kako putem web stranica, tako i društvenih mreža, slika je i prilika svake institucije. Pa je gotovo nevjerojatno da je itko mogao pomisliti da je donedavna web stranica osječkog sveučilišta mogla privući maturante da ondje upišu studij.

Nekoliko smo puta ovo sveučilište zbog toga prozivali. Prvi puta krajem 2022. kada im je jedna od vijesti na ključnoj poziciji bio posjet predstavnika parlamenta iz Irske koja datira u 2018. Druga vijest, o plasmanu sveučilišta World Webometric rangiranju svjetskih sveučilišta datirala je u 2016. Teme web stranice Sveučilišta u Osijeku dotaknuli smo se i u listopadu 2023. Tada nas je najviše zasmetala činjenica da ovo Sveučilište nije objavilo niti jedan zapisnik sa sjednice Senata iz ove kalendarske godine. Posljednji dostupan datirao je u prosinac 2022.

Osječko sveučilište konačno ima novi web

Kada smo jutros ponovno posjetili web stranicu Sveučilišta u Osijeku, dočekalo nas je iznenađenje. Zastarjela web stranica konačno je otišla u prošlost – osječko sveučilište ima novu. Osim što je nova stranica brža i preglednija, na ključnoj poziciji, u vrtuljku koji je zadržan, dostupne su aktualne novosti sa sveučilišta. Odmah ispod dostupne su i druge novine, poput aktualnih natječaja na sastavnicama.

Nova web stranica Sveučilišta u Osijeku

Nova web stranica Sveučilišta u Osijeku | screenshot

Na naslovnici Sveučilišta u Osijeku po novom je moguće vidjeti i općenite, ali ponekada teško dostupne podatke o broju studenata, broju nastavnika i studijskih programa te broju studija i fakulteta. Zavirili smo i u rubriku ‘Senat’, koja nam je bila ‘trn u oku’ kod posljednje analize web stranice sveučilišta. I ondje ima novosti – konačno je dostupno svih deset zapisnika sa sjednica Senata iz ove kalendarske godine.

Nova web stranica Sveučilišta u Osijeku

Nova web stranica Sveučilišta u Osijeku | screenshot

Imaju i društvene mreže

Osim nove web stranice, spomenimo i to, Sveučilište J.J. Strossmayera prisutno je i na društvenim mrežama. Imaju Facebook i Instagram stranicu, profil na LinkedInu i na X-u (bivšem Twitteru). I ondje dijele aktualnosti vezane uz sveučilište. Ali oko toga da na društvenim mrežama postanu malo privlačniji budućim i sadašnjim studentima još ima prostora za napredak.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Sveučilište u Osijeku (@unios1975)